Magyarellenes kampány

2023.05.31. 22:41

Varga Judit: az Európai Parlament folytatta Magyarország elleni nyomásgyakorló hadjáratát

Az igazságügyi miniszter szerint azok, akik korábban a migrációs, majd a gyermekvédelmi politikánk miatt támadtak minket, most a békepárti álláspontja miatt próbálják megbélyegezni és megbüntetni Magyarországot.

MW

Varga Judit az Általános Ügyek Tanácsa előtt nyilatkozik a sajtónak az Európai Tanács székházában 2022.11.18-án

Forrás: Hans Lucas/AFP

Fotó: Valeria Mongelli

Az EP balliberális többsége hevesebb magyarellenes kampányt folytat mint valaha

−emelte ki legfrissebb Facebook-posztjában Varga Judit igazságügyi miniszter.

Kiemelte, hogy azok, akik korábban a migrációs, majd a gyermekvédelmi politikánk miatt támadtak minket, most a békepárti álláspontja miatt próbálják megbélyegezni és megbüntetni Magyarországot. 

Mindenképpen bele akarják rángatni hazánkat a háborúba és ezért mindent meg is tesznek, több fronton támadnak. El akarják venni tőlünk a 2024 második félévi uniós elnökséget és meg akarják fosztani a magyar embereket a nekik járó uniós forrásoktól

−fogalmazott Varga Judit. Szerinte már a látszatra sem adnak, hiszen a mai sajtótájékoztatójukon is önmagukat buktatták le. 

A balliberális EP-képviselők arról beszéltek, hogy azért bólintottak rá olyan gyorsan az EP-nek benyújtott Magyarországot elítélő mondvacsinált határozati javaslatra, mert idézem: „nagyon aggasztó, hogy Hahn biztos úr miket mond, hogy például Orbán egész jól teljesít, és nem állunk annyira távol a megállapodástól”. Továbbá elmondták, hogy aggasztotta őket az is, hogy „Hahn biztos úr túlságosan lelkesnek mutatkozott arra, hogy zöld utat adjon Orbán Viktornak” − emelte ki a miniszter.

Varga Judit hangsúlyozta: Az EP baloldali többségének a kezében már csak kavicsok vannak, melyek dobálásával próbálják megakadályozni, hogy a magyar emberek megkapják a nekik jogosan járó forrásokat, melyek egyet jelentenek pedagógusok béremelésével és a vállalkozások támogatásával. 

Hozzátette:

Mi továbbra sem fogjuk hagyni, hogy belesodorják Magyarországot a háborúba, és továbbra is azonnali tűzszünetet és béketárgyalásokat fogunk követelni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában