Évforduló

2023.05.14. 18:16

Vasárnap is megnyitotta kapuit a Sándor-palota, Novák Katalin meglepte a tiltakozókat

Megnyitotta kapuit a nagyközönség előtt a Sándor-palota vasárnap is, Novák Katalin köztársasági elnök beiktatásának első évfordulója alkalmából. A Sándor-palotába bejutásra várakozó tömeget köszöntve az államfő meghallgatta mások mellett a tanártüntetések rendszeres résztvevőinek észrevételeit, kéréseit is.

MW

Novák Katalin köztársasági elnök (b) a tanártüntetések rendszeres résztvevőivel beszélget a hivatalba lépésének első évfordulója alkalmából tartott nyílt napon a Sándor-palota előtt 2023. május 14-én

Forrás: MTI

Fotó: Bruzák Noémi

A Sándor-palotát szombaton csaknem háromezren tekintették meg - mondta el Farkas Vajk, a Sándor-palota kommunikációs igazgatója vasárnap a helyszínen az MTI-nek.

NOVÁK Katalin
Novák Katalin köztársasági elnök (b) érdeklődőkkel beszélget a hivatalba lépésének első évfordulója alkalmából tartott nyílt napon a Sándor-palotában 2023. május 14-én
Fotó: Bruzák Noémi / Forrás: MTI

Kiemelte: 

a Sándor-palota nyitott kapui a köztársasági elnök politikáját szimbolizálják, utalva ezzel a polgárok előtti nyitottság fontosságára is.

A Sándor-palota nyílt napjára érkezők megtekinthették a zenés őrségváltást és az épület történelmi reprezentatív tereit, ahol a köztársasági elnök a hivatalos programokon fogadja a külföldi államfőket. A látogatók végigsétálhattak egyebek mellett a Tükörtermen, a Mária Terézia-szalonon és az elnöki tárgyalón.

A vasárnapi nyílt napra Novák Katalin is ellátogatott, hogy személyesen is megmutathassa a Sándor-palota termeit az érdeklődőknek és beszélgetett a belépésre váró érdeklődőkkel is.

A köztársasági elnök az Empire kisszalonban a közönségnek megmutatta a pápa trónját, amelyen múlt havi látogatásán ült a katolikus egyházfő, valamint azt a vendégkönyvet, amelybe legutóbb Ferenc pápa írt személyes köszöntőt.

A Sándor-palotába bejutásra várakozó tömeget köszöntve az államfő meghallgatta mások mellett a tanártüntetések rendszeres résztvevőinek észrevételeit, kéréseit is. A nyílt napra érkezőkkel a pedagógusok helyzetéről beszélgetve egyetértett azzal, hogy alacsony a pedagógusok bére, amit az európai uniós forrásoktól függetlenül meg kellene emelni. "Ezt eddig is mondtam, most is így gondolom" - tette hozzá.

Novák Katalin saját készítésű ajándékokat, így többek között horgolt terítőt és csigatésztát is átvehetett egy-egy látogatótól, érdeklődött, hogy ki honnan érkezett, kinek hogy tetszik a palota. Egy kerekesszékkel érkező látogatótól azt szerette volna megtudni, hogy könnyen fel lehet-e jutni a Sándor-palotához kerekesszékkel, de közös fotózkodásra is többen megkérték az államfőt.

NOVÁK Katalin
Novák Katalin köztársasági elnök (j) érdeklődőkkel a hivatalba lépésének első évfordulója alkalmából tartott nyílt napon a Sándor-palotában 2023. május 14-én
Fotó: Bruzák Noémi / Forrás: MTI

Novák Katalin Facebook bejegyzésében megköszönte, hogy több ezren látogattak el a Sándor-palotába: "kicsik és nagyok, vidékiek és fővárosiak, kormánypártiak és ellenzékiek, a legkülönbözőbb élethelyzetű emberek". A mai nap is bizonyította, a Sándor-palota nyitott mindenki előtt, zárta sorait a köztársasági elnök.

A programokra az ország különböző részeiről, így többek között Zalaegerszegről, Debrecenből, Székesfehérvárról, valamint a határon túlról is jöttek. Az érdeklődők között kisgyerekek, diákok és idősek egyaránt voltak, sokan 20-30 fős csoportokkal érkeztek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában