Kettős mérce

2023.06.09. 11:45

Most minősített iratok tárolása miatt emeltek vádat Trump ellen

A Fox News műsorvezetője, Sean Hannity úgy véli, Amerikában nem ugyanazok a szabályok vonatkoznak a demokratákra, mint a konzervatívokra, mert Biden korábbi irodáiban és garázsában szigorúan titkos minősített dokumentumokat talált az FBI, mégsem emeltek vádat ellene.

MW

Donald Trump 2020. november 13-án a washingtoni Fehér Ház Rózsakertjében ismertette a Warp Speed hadműveletet

Forrás: AFP

Fotó: MANDEL NGAN

Vádat emeltek Donald Trump volt amerikai elnök ellen, amiért minősített iratokat tárolt az otthonában. Ezt maga a politikus jelentette be csütörtökön. A volt elnök közlését megerősítette ügyvédje, Alina Habba a Fox News esti műsorában.

Trump közösségimédia-oldalán, a Truth Social felületén közölte, a kormányzat értesítette ügyvédeit, hogy megtörtént a vádemelés. Tudatta: június 13-ára idézték be Miami szövetségi bíróságára.

„Ártatlan ember vagyok” – írta a politikus, aki nehezményezte, hogy ellene vádat emelnek, miközben Joe Biden elnök korábbi irodáiban és ingatlanjaiban 1850 doboznyi iratot találtak a hatóságok.

Joe Bident csütörtökön egy sajtótájékoztatón megkérdezték a Donald Trump ellen zajló vizsgálatról és arról, mennyire garantált az igazságügyi minisztérium függetlensége.

Az elnök kijelentette: a garancia az, hogy ő egyszer sem mondta meg a minisztériumban dolgozóknak, hogy mit tegyenek vagy mit ne tegyenek.

Donald Trump ellen április elején már vádat emeltek New Yorkban egy másik ügyben hallgatási pénzek kifizetése és üzleti adatok meghamisítása gyanújával.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában