Oktatás

2024.06.15. 22:28

György László: a Tanítsunk Magyarországért program élményekhez juttatja a gyerekeket

A Tanítsunk Magyarországért program abban szeretne segíteni a gyerekeknek, hogy olyan élményekhez tudjanak jutni általános iskolásként, melyek tovább segítik őket az életben - mondta a program kormánybiztosa szombaton, Budapesten, az ELTE lágymányosi campusán tartott évzáró élménynapon.

MW

György László, a Tanítsunk Magyarországért program koordinációjának ellátásáért felelős kormánybiztos beszédet mond a program évzáró élménynapján az ELTE lágymányosi campusán 2024. június 15-én

Fotó: Lakatos Péter

György László hangsúlyozta: a program abban is segíti a gyerekeket, hogy az általuk szeretett szakmát kitanulva, vagy tovább tanulva, később elhelyezkedve a jég hátán is meg tudjanak élni és azzal a büszke érzéssel tudjanak dolgozni a jövőben, hogy képesek magukat és a szeretteiket ellátni, róluk gondoskodni.

Szeretnénk meghálálni mentorainknak, hogy régóta foglalkoznak az általános iskolásokkal és hogy velünk vannak a programban - emelte ki a kormánybiztos.

"Ma ünneplünk: azért vagyunk itt, hogy jól érezzük magunkat. Az ELTE hagyományt szeretne teremteni azzal, hogy ezt az élménynapot megszervezi" - jegyezte meg György László.    

A legfontosabb cél, hogy egészséges és boldog fiatalokat neveljünk

 - hangsúlyozta Hajnal Gabriella, a Klebelsberg Központ vezetője.

A Tanítsunk Magyarországért program eredményessége önmagáért beszél, mivel annak folyamatosan bővülő munkájába - melyben nem csak a tanárképzésben részt vevő hallgatók, hanem bármilyen egyetemista részt vehet - már szinte minden egyetem becsatlakozott - jegyezte meg Hajnal Gabriella.

Sziklai Péter, az ELTE tudományos rektorhelyettese elmondta: a Tanítsunk Magyarországért programban - mely lehetőséget teremt a kistelepüléseken élő általános iskolások mentorálására - 2020-tól az ELTE is részt vesz.

"Büszkék vagyunk arra, hogy hallgatóink idejüket és energiájukat nem kímélve, a hátrányos helyzetű régiókban segítik a kisiskolásokat. Áldozatos munkájuknak köszönhetően a gyerekek esélyt kapnak, hogy életük megváltozhasson és kitörhessenek nehéz helyzetükből" - fogalmazott a rektorhelyettes.

Az ELTE tájékoztatása szerint a Tanítsunk Magyarországért program évzáró ünnepségén a négy féléve, illetve a nyolc féléve mentoráló hallgatóknak, valamint a Tanítsunk Magyarországért program kurzusát elvégzetteknek okleveleket adtak át.

A szombati élménynapon részt vevő mintegy 400 Pest- és Nógrád vármegyei diák számára a felsőoktatási intézmény lágymányosi campusán többek között kézműves, drámapedagógiai, valamint néptánctanulási programokat szerveznek a nap folyamán, valamint jótékonysági koncertet ad az Örökség zenekar.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában