igazságot az áldozatoknak

2021.06.05. 21:06

53, eddig még nem kárpótolt 2006-os áldozat kap kártérítést

A 2006-os őszi rendőri fellépések következtében megsérült 53 ember kap kártérítést a kormánytól – közölte az igazságügyi miniszter szombaton a Facebook-oldalán.

– 2006 őszén egy egész nemzet lelkét sebezte meg az az esztelen erőszakosság, mely során az akkori kormányzat ahelyett, hogy felelt volna saját bűneiért és mulasztásaiért, inkább az embereket büntette gumibottal – írta Varga Judit.

Kiemelte, a 2006. szeptember 19. és 22. között, valamint 2006. október 23-án történt rendőri fellépések következtében sérelmet szenvedett emberek és a rendőrattakok áldozatai közül még mindig vannak, akik az események után 15 évvel sem kaptak kártérítést. Ezért a magyar kormány a korábbi kártérítéseknek megfelelő, 862 euró kártérítési összeget ajánlja fel annak az 53 áldozatnak, akiknek alapvető jogait a Gyurcsány-kormány lábbal tiporta és a mai napig nem kapták meg az őket megillető jóvátételt – tette hozzá a közösségi oldalán a miniszter.

– Nem felejtünk! – jelentette ki Varga Judit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában