migránsok szigete

2018.12.04. 21:39

A dánoknak elegük van

A sziget, ahová a külföldieket száműznék, körülbelül három kilométerre van a szárazföldtől.

Jelenlétük nemkívánatos Dániában, és ezt érezni fogják – írta Inger Stojberg migrációügyi miniszter a Facebook-oldalára, miután pénteken a jobbközép kormány és a nacionalista Dán Néppárt megegyeztek abban, hogy bevándorlókat küldenek Lindholm szigetére – írja a New York Times.

Ezek az emberek olyan migránsok, akiket bűncselekmény miatt elítéltek, illetve a menedékkérelmüket elutasították, de valamilyen okból nem térhetnek vissza az anyaországukba. Ők Dániában nem vállalhatnak munkát. A sziget, ahová a külföldieket száműznék, körülbelül három kilométerre van a szárazföldtől, két komppal lehet megközelíteni, és az egyiket Virusnak nevezik.

Ha ez nem lenne elég: a kompok csak ritkán közlekednek Lindholmra. A Dán Néppárt egyik szóvivője, Martin Henriksen azt mondta egy helyi tévécsatornának, hogy igyekeznek a járatok számát tovább ritkítani. Olyan kényelmetlenné és drágává fogjuk tenni, amennyire csak lehetséges – fogalmazott.

A szigetre telepített lakóknak kötelességük lenne minden nap jelentést küldeni magukról, ha ezt elmulasztják, börtönbüntetést kapnak.

A következő négy évben összesen 115 millió dollárnak megfelelő összeget fognak a szigeten a migránsok befogadására alkalmas infrastruktúra fejlesztésére fordítani, a telepítéseket pedig 2021-től kezdenék meg.

A tárgyalásokat vezető pénzügyiminiszter, Kristian Jensen kiemelte, hogy a sziget nem lesz egyenlő a börtönnel, de bentlakásos lesz, akit egyszer oda helyeznek, annak kötelező lesz a továbbiakban ott aludnia.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában