fejlemények

2019.07.29. 23:16

A főszervező szerint komolyabb sérülés nem történt a Fezenen

Egy embert vettek őrizetbe a vasárnapi tömegverekedés ügyében.

Komolyabb sérülés nem történt a székesfehérvári Fezen fesztiválon, a rendőrök egy embert állítottak elő a vasárnap hajnali verekedés után – közölte Kovács Antal, a rendezvény főszervezője hétfőn.

Vasárnap hajnalban érkezett bejelentés arról, hogy a zenei fesztiválon többen összeverekedtek. A rendőrök több embert igazoltattak, köztük egy 31 éves székesfehérvári férfit, aki a szóváltás során késsel fenyegetőzött, ellene garázdaság gyanúja miatt büntetőeljárás indult. Az eset után a Fezen szervezői leállították a rendezvényt a közönség „maradéktalan biztonsága” érdekében.

Kovács Antal, a fesztivál főszervezője – miután egyeztetett az egyik székesfehérvári sértettel, a biztonsági cég képviselőivel, a rendőrséggel, valamint a színpadmesterrel és a műszaki vezetővel – hétfőn azt írta: vasárnap hajnalban, a vihar után egy 15-20 tagú csapat „összeakaszkodott” a fesztivál biztonsági szolgálatával, majd verekedés tört ki az egyik sátras színpad közelében. A rendbontókat kiterelték a sátor mellé, ott az egyik dulakodó kést rántott, erre körbezárták, elvették tőle a kést és megverték. Információi szerint érintettek voltak az esetben szurkolói csoportok is.

Kovács Antal hozzátette: a rendőröket a fesztivál biztonsági szolgálata hívta ki. A rendőrség egy embert állított elő, azt, aki kést rántott és fenyegetett másokat.

A főszervező cáfolta azt a sajtóinformációt, amely szerint az őrök vihar elől menekülő embereket vertek volna. Úgy tudja, a biztonsági személyzetet senki sem jelentette fel a rendőröknél.

Úgy fogalmazott: ha a fesztivál biztonsági cége túllépte a hatáskörét, akkor azt számon kérik rajtuk és kötelezik őket az alkalmatlan munkatársak eltávolítására. Ha a 15-20 tagú csapat „volt az agresszor”, akkor a beazonosítható rendbontókat többé nem engedik be a fesztiválra akkor sem, „ha lokálpatrióta fehérváriak” – írta Kovács Antal.

A vihar miatt maradt el, illetve szakadt félbe koncert, de előfordulhatott volna az is, hogy az időjárás miatt az egész területet ki kell üríteni – írta a főszervező.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában