Ország-világ

2020.11.25. 13:21

A Fradi vereségén kesereg Fekete-Győr, aki elvette volna a klub költségvetése felét

Akad némi ellentmondás a Momentum elnökének közösségi oldali megnyilvánulásai között.

Budapest, 2019. május 26. Fekete-Gyõr András, a Momentum elnöke beszél a Momentum eredményváró rendezvényén a fõvárosi Dürer Rendezvényházban az európai parlamenti (EP-) választás napján, 2019. május 26-án. MTI/Illyés Tibor

Forrás: MTI

Fotó: Illyés Tibor

Számos derűs pillanatot okoznak Fekete-Győr András legutóbbi, futballal kapcsolatos bejegyzései a közösségi média felületein. Hosszú ideig keringtek az Izland elleni meccs kapcsán tett Facebook-posztjai, amelyek éles ellentétben álltak egymással – emlékeztet a Mandiner cikke. Azon a napon ugyanis a Momentum elnöke reggeli posztjának tartalmát írta felül a baloldali politikusban az esti meccs szerezte öröm. Sok publicisztika firtatta ezután a politikai spektrum mindkét oldalán, hogy meglehetősen visszás, miszerint a magát a magyar olimpiai pályázat megtorpedózásával létrehozó mozgalom elnöke „katarzist” emleget akkor, amikor hasonló sporteseményre készül hazánk – természetesen az ellenzék által gerjesztett negatív hangulattal szembemenve.

A keddi Ferencváros–Juventus-meccs kapcsán is hasonló derültséget okozott sokakban a Momentum elnökének Instagram-posztja, amelyben az elmaradt Fradi-bravúr felett kesereg. Az ellentmondás ezúttal annál is szembeötlőbb, hogy korábban az ellenzéki párt vezetője személyes videóüzenetben követelte a magyarországi klubcsapatok támogatásának megvonását. Ezzel szemben kesergett kedden a ferencvárosi csapat Juventusszal szemben, utolsó percben elszenvedett veresége miatt egy sírós emojival.

Alig pár hónapja nyilatkozta Fekete-Győr András, hogy szíve szerint a magyar klubok költségvetésének felét megvonná. „Megdöbbentő, hogy az Orbán-kormánynak még mindig fontosabbak a fociklubok és a focisták, mint a magyar egészségügyben dolgozók. A Momentum azt javasolja, hogy a járvány alatt a focicsapatok állami támogatásuk felét adják oda a helyi önkormányzatnak a járvány elleni védekezésre és szociális költségekre” – üzente áprilisban.

Borítóképünkön Fekete-Győr András, a Momentum elnöke

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában