Járvány

2020.02.02. 09:02

A Fülöp-szigetek jelentette az első halottat Kína területén kívülről

A 44 éves férfi és a szintén megbetegedett 38 éves élettársa január 21-én érkezett Hongkongból a Fülöp-szigetekre.

Rovaniemi, 2020. február 1. Védőmaszkos turisták a lappföldi Rovaniemi repülőterén 2020. február 1-jén. Az új koronavírus eddig csaknem 12 embert fertőzött meg Kínában, a halottak száma pedig elérte a 259-et Kínában, valamint szórványos eseteket jelentettek több mint 20 országból. MTI/EPA/COMPIC/Kaisa Siren

Forrás: MTI/EPA/COMPIC

Fotó: Kaisa Siren

A Fülöp-szigeteken elhunyt egy kínai állampolgár a tüdőgyulladást okozó új koronavírus miatt, ez az első eset, hogy a járvány halálos áldozatot szedett Kína területén kívül.

Francisco Duque, a Fülöp-szigetek egészségügyi minisztere vasárnap közölte, hogy a 44 éves férfi február 1-jén belehalt a súlyos tüdőgyulladást okozó fertőzésbe.

A tárcavezető szerint a férfi és a szintén megbetegedett 38 éves élettársa január 21-én érkezett Hongkongból a Fülöp-szigetekre. A férfi a járvány gócpontjának számító közép-kínai Hupej tartomány székhelyének, Vuhannak a lakosa, ahogy a párja is.

A manilai vezetés a bejelentést követően kiterjesztette a beutazási korlátozásokat a Kínából, valamint a két különleges státuszú közigazgatási területről, a Hongkongból és Makaóból érkező külföldiekre. A megszorítások korábban csak a Hupej tartományból érkezőkre voltak érvényesek.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint eddig csak a két kínai állampolgárnál mutatták ki a vírust a szigetországban.

A koronavírus-járvány eddig nem követelt életet Kína területén kívül, bár világszerte több mint száz fertőzést fedeztek fel több mint húsz országban.

A kínai Nemzeti Egészségügyi Bizottság vasárnap reggeli legfrissebb összesítése szerint országosan 304 ember halt meg, és 14 380-an fertőződtek meg az új koronavírussal.

Borítókép: Védőmaszkos turisták a lappföldi Rovaniemi repülőterén 2020. február 1-jén. Az új koronavírus eddig csaknem 12 embert fertőzött meg Kínában, a halottak száma pedig elérte a 259-et Kínában, valamint szórványos eseteket jelentettek több mint 20 országból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában