Gyűrűzik a botrány

2018.03.31. 13:00

A Jobbikot is pénzelte Czeglédy

Nemcsak a Demokratikus Koalíciót finanszírozta Gyurcsány barátja, hanem a Jobbik kampányait is.

Szeged, 2018. március 5. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai vezetik Czeglédy Csabát (k) az elõzetes letartóztatásáról döntõ nyomozási bírói ülésre a Szegedi Járásbíróságon 2018. március 3-án. A bíróság harminc napra elrendelte Czeglédy elõzetes letartóztatását. Czeglédy Csaba (Éljen Szombathely!-MSZP-DK-Együtt) szombathelyi önkormányzati képviselõt március 1-jén engedték ki a börtönbõl, miután képviselõjelölt lett, így megillette a mentelmi jog. Ezt azonban a Nemzeti Választási Bizottság pénteken felfüggesztette, este ismét õrizetbe vették, az ügyészség pedig ismét indítványozta elõzetes letartóztatását. MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely

A TV2 Tények című műsorában megszólaló tanú korábban Gyurcsány Ferenc és Czeglédy Csaba kapcsolatáról beszélt. Arról, hogyan lettek állami megbízásokból magánvagyonok a számláikon, és miként vitte cipősdobozban a pénzt a DK-s pártelnöknek, illetve hogyan lett az ügyvédből a bukott miniszterelnök kéme az MSZP-ben.

Czeglédy egyébként 50 millió forintot adott a baloldali támogatással, de független jelöltként induló Kész Zoltán veszprémi időközi választási kampányára is. Ötven kicsi indián, így viccelődött Czeglédy és Kész, merthogy így hívták egymás között a korrupciós pénzt – írja az origo.hu hírportál a TV2 hírműsora alapján.

Gyurcsány barátja és ügyvédje nemcsak a baloldai pártokat pénzelte, hanem a Jobbik kampányaiba is beszállt – mondta a tanú a Tényeknek. Szólt arról is, hogy mindig Czeglédynek szóltak Gyurcsányék, ha valakinek pénzt kellett adni, és ezek az összegek cipősdobozokban jutottak el azokhoz, akiket le akartak fizetni. A Jobbik és Czeglédy megállapodása az volt, hogy az előbbi kampányainak támogatásáért cserébe az utóbbi megbízásokat kap majd.

A Tények fentiekről szóló adását itt tudja megtekinteni:

Borítóképünkön a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai Czeglédy Csabát (k) az előzetes letartóztatásáról döntő nyomozási bírói ülésre vezetik 2018. március 3-án

MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában