erőszak

2020.10.21. 11:15

A kijárási tilalom ellenére tüntetés volt ismét a nigériai Lagosban

A kijárási tilalom ellenére körülbelül ezer fős tüntetés volt ismét, kedden este a nigériai Lagosban, és egy jogvédő szervezet jelentése szerint több résztvevőt megöltek. Lagos állam kormánya bejelentette: kivizsgáltatja azokat a jelentéseket, amelyek szerint lövések dördültek el a demonstráción.

Kedden 24 órás kijárási tilalmat rendeltek el határozatlan időre az ország kereskedelmi fővárosának számító Lagosban és az azonos nevű államban, ahol csaknem két hete különösen erőszakos tüntetések zajlanak a rendőri brutalitás ellen. Ennek előzménye, hogy felgyújtottak egy rendőrőrsöt a 14 milliós metropoliszban, legalább egy rendőr meghalt, több megsérült.

Egyelőre nem lehet tudni pontosan, hogy a kedd esti tüntetésen ki használt lőfegyvert, és hány ember halhatott meg. A Reuters hírügynökség egy szemtanúra hivatkozva azt jelentette, hogy katonák legalább két embert lelőttek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában