Járvány

2020.04.11. 12:59

A kiskunhalasi mobilkórházban és börtönüzemben járt Orbán Viktor (videó)

Húsvét nagyszombaton a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház Szegedi Tudományegyetem Oktató Kórházába is ellátogatott a kormányfő. Orbán viktor megtekintette a fegyház üzemét is, ahol egészségügyi védőfelszereléseket készítenek a fogvatartottak.

Pozsgai Ákos

Forrás: Baon.hu

Fotó: Pozsgai Ákos

A Miniszterelnök megnézte a kórház területén, a fertőző osztály épületében kialakított sürgősségi betegellátó részleget, valamint a Kiskunhalasi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet területén felépült 150 ágyas járványkórházat – írta meg a Baon.

Orbán Viktor miniszterelnök nem sokkal nyolc óra után érkezett meg a halasi kórházhoz minden előzetes bejelentés nélkül.

A kormányfőt dr. Szepesvári Szabolcs főigazgató és dr. Ördögh Csaba orvosigazgató kísérték végig az intézményben és tájékoztatták a jelenlegi körülményekről. A főigazgató érdeklődésünkre elmondta, hogy közel másfél órát tárgyalt a miniszterelnökkel, majd Orbán Viktor személyesen végigjárta azokat az osztályokat, ahol koronavírussal fertőzött betegeket ápolnak, összesen két és fél órát volt Halason.

„A miniszterelnök úr úgy érzem, meg volt elégedve azzal, amit az elmúlt közel egy hónap alatt sikerült Kiskunhalason felépíteni, megmutattuk neki, hogy hol van még rés a pajzson, amit hasznosan fognak alkalmazni az ország többi egészségügyi és szociális intézményében, hogy meg tudják óvni a betegeket és a lakosságot is”

– nyilatkozta dr. Szepesvári Szabolcs.

A főigazgató elmondta azt is, hogy a kormányfő személyesen győződhetett meg arról, hogy mint a Kiskunhalasi Semmelweis Kórházban kialakított járványügyi részlegen, mint pedig a börtön területén felépült járványkórházban kimagaslóan felkészült egészségügyi szakemberek állnak készen a koronavírussal fertőzött betegek fogadására és ellátására.

A miniszterelnök közösségi oldalán tette közé a látogatás pillanatait:

A galériát pedig ezen a linken megtekinthetik.

A miniszterelnök ezt követően ellátogatott a mobilkórház közelében működő börtönüzembe is, ahol több mint 30 elítélt gyárt a járvány elleni védekezéshez szükséges egészségügyi védőfelszereléseket.

A miniszterelnök Facebook-oldalára feltöltött videó szerint az üzem jelenleg 400 védőköpenyt gyárt naponta, ezt a mennyiséget azonban hamarosan napi 1000 darabra növelik majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában