Szíria

2019.05.07. 13:30

A kormánycsapatok az észak-szíriai Hamát támadják

A tartomány északi részét érintő hadművelet célja az al-Vatan szerint a térségben aktív Haját Tahrír as-Sám (HTS) szélsőséges iszlamista ernyőszervezet megsemmisítése.

Offenzívát indítottak a Szíria középső részén fekvő Hama tartományban a damaszkuszi kormány erői – közölte kedden az al-Vatan című kormányközeli napilap.

A tartomány északi részét érintő hadművelet célja az al-Vatan szerint a térségben aktív Haját Tahrír as-Sám (HTS) szélsőséges iszlamista ernyőszervezet megsemmisítése. A lap ágyúzásról és légi támadásokról adott hírt.

Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja (OSDH) nevű civil szervezet a nap folyamán megerősítette, hogy a Bassár el-Aszad szíriai elnökhöz hű kormánycsapatok több területet is elfoglaltak a tartományban, a többi közt Tel Oszmán település körzetét.

Aszad csapatai – mindvégig orosz katonai segítséggel – jelentős területeket foglaltak vissza az elmúlt hónapokban a szétszabdalt országban, ahol 2011 óta dúl polgárháború.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában