előrejelzés

2021.09.12. 23:00

A következő napokban is marad még a 30 fok körüli csúcsérték

Lehűlés csak a hét második felében várható.

Autumn Girl enjoying nature on the field. Beauty Girl Outdoors raising hands in sunlight rays. Beautiful Teenage Model girl in white dress running on the Field, Sun Light. Glow Sun. Free Happy Woman

Forrás: Shutterstock

Fotó: Subbotina Anna

A következő napokban is többfelé várható 30 fok körüli csúcsérték, és csak a hét második felében várható lehűlés. Sok lesz a napsütés, de többször várható csapadék is – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Hétfőn sok napsütés várható. Elsősorban a Dunántúlon és az északi megyékben alakulhat ki néhol zápor, egy-egy zivatar, de máshol sem kizárt a csapadék. A legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 30 fok között valószínű.

Kedden hajnalban helyenként lehetnek pára-, ködfoltok. Napközben általában sok napsütés várható. Elvétve előfordulhat kisebb eső, zápor, nyugaton esetleg egy-egy zivatar. A hajnali 7-15 fokról délután 24-29 fokig melegszik a levegő.

Helyenként szerdán hajnalban is lehetnek pára- ködfoltok, majd a fátyol- és gomolyfelhők mellett keleten hosszabb, a nyugati országrészben rövidebb napsütésre lehet számítani. Elvétve előfordulhat kisebb eső, zápor, esetleg egy-egy zivatar. A legalacsonyabb hőmérséklet többnyire 7 és 15, a csúcshőmérséklet 25 és 31 fok között valószínű.

Csütörtökön a rövidebb napos időszakok mellett az ország nagy részén erősen felhős lesz az ég. Szórványosan előfordul eső, zápor, egy-egy zivatar. A minimumhőmérséklet általában 10 és 18, a maximum 23 és 30 fok között várható.

Pénteken a nap első felében nagyrészt erősen felhős idő várható, és több helyen előfordulhat eső, zápor, néhol zivatar, majd nyugat, északnyugat felől egyre többfelé felszakadozik, csökken a felhőzet, és főleg keleten valószínű még helyenként csapadék. Hajnalban 10-17, délután 20-25 fok várható.

Szombaton főként az északkeleti országrészben még több órára kisüthet a nap, másutt erősebben megnövekedhet a felhőzet délnyugat felől. Északkeleten számottevő csapadék nem valószínű, délnyugat felől azonban több helyen eleredhet az eső, záporeső. A legalacsonyabb hőmérséklet 6 és 15, a legmagasabb hőmérséklet 21 és 26 fok között alakul.

Vasárnap kezdetben inkább délen, délkeleten fordulhat elő szórványosan eső, záporeső, később főként északon, északkeleten alakulhat ki itt-ott futó zápor. A hajnali 6-15 fokról általában 20-26 fokig emelkedik a hőmérséklet – olvasható az előrejelzésben.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában