diplomácia

2021.02.23. 23:06

A magyar-mongol kapcsolatok előmozdításáért kapott elismerést a KKM helyettes államtitkára

A nagykövet megköszönte Joó István töretlen támogatását a két ország közötti kereskedelmi és gazdasági kapcsolatok fellendítése iránt.

A magyar-mongol kétoldalú kapcsolatok előmozdításáért végzett tevékenységéért kapott elismerést Joó István kormánybiztos, a Külgazdasági és Külügyminisztériumnak az export növeléséért felelős helyettes államtitkára kedden.

A minisztérium közleményében azt írta: Zeneemyadar Batbayar, Mongólia budapesti nagykövete az Északi Sarkcsillag Érdemrendet adta át Joó Istvánnak. Ez a kitüntetés a külföldi civil személyeknek adományozható legmagasabb mongol állami elismerés.

A közlemény szerint a nagykövet megköszönte Joó István töretlen támogatását a két ország közötti kereskedelmi és gazdasági kapcsolatok fellendítése iránt.

A helyettes államtitkár beszédében azt hangsúlyozta: az elismerés a kétoldalú és sokrétű baráti kapcsolatok szimbolikus megerősítése.

Joó István kiemelte, hogy rendkívüli megtiszteltetésnek tartja a kitüntetést, amely az „elmúlt évek munkájának elismerése mellett fontos igazodási pont és mérce is a jövőre nézve” – olvasható a KKM közleményében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában