Járvány

2021.01.29. 16:12

A svájci Novartis is besegít a Pfizer/BioNTechnek a vakcinagyártásban

Néhány napja a francia Sanofi jelentette be, hogy besegít a vakcinagyártásba, és az év végéig több mint 100 millió adagot leszállít az Európai Uniónak.

A francia Sanofi után a svájci Novartis is beszáll a Pfizer/BioNTech konzorcium koronavírus elleni vakcinájának gyártásába az előzetes megegyezés szerint, amelyet pénteken jelentett be a bázeli székhelyű gyógyszergyártó.

A lépés célja a gyártási kapacitás bővítése az óriási kereslet kielégítése érdekében.

A végleges jóváhagyásra váró megállapodás értelmében a Novartis 2021 második negyedévében kezdené meg a gyártást a német határ közelében lévő Steinben található üzemében.

„A Novartis több fronton is cselekszik a világjárvány elleni globális fellépés támogatása érdekében” – írta a vállalat egyik vezetője.

Eddig három nyugati oltóanyag kapta meg a szükséges engedélyeket, a Pfizer/BioNTech konzorcium, a brit AstraZeneca és az Oxfordi Egyetem, valamint az amerikai Moderna készítménye, a korlátozott gyártási kapacitások és a szállításokban tapasztalható fennakadások azonban megnehezítik a legsérülékenyebb csoportok minél előbbi beoltását.

Néhány napja a francia Sanofi jelentette be, hogy besegít a vakcinagyártásba, és az év végéig több mint 100 millió adagot leszállít az Európai Uniónak a Pfizer/BioNTech oltóanyagából.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában