Ország-világ

2021.08.04. 11:47

A szlovák fővárost is utolérte a kultúr- és identitásharc

Pozsony központjában vandálok LMBTQ-jelszavakat festettek helyi templomokra és kolostorokra. Vörös feliratok jelentek meg a régi városházán is.

A vandálok angol nyelven olyan szlogeneket festettek a keresztény épületekre, mint „Isten transznemű”, „Jön a homoszexuális forradalom” vagy „Homoszexuális erő” – olvasható a Körkép.sk cikkében.

A történésekről először a Postoj.sk konzervatív szlovák lap internetes kiadása számolt be, több képet is csatolva a cikkhez. Egyelőre nem tudni, hogy egyszerű vandalizmusról vagy valami tervszerűbb megmozdulásról van-e a szó. Simeon Peter Brindzák ferences rendi barát elmondása szerint a reggeli órákban vették észre a feliratokat, majd hívták a rendőröket.

„Mi és a hívők közössége is megdöbbentünk a történteken”

–mondta. Azt is elárulta, hogy ellenőrizték a videókamerák felvételeit, de nem találtak rajtuk semmit.

Júliusban Pozsonyban Szivárványos Pride megmozdulásokat tartottak. A koronavírus miatti korlátozó intézkedések miatt harminc kisebb akciót hirdettek meg a szervezők, a főprogramot, július 24-én, csak online tartották meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában