reprezentatív felmérés

2018.04.03. 13:01

A választók fele ismét Orbán Viktort szeretné miniszterelnöknek

Nézőpont Intézet legfrissebb közvélemény-kutatása szerint Vona Gábort megelőzte Karácsony Gergely és Szél Bernadett is.

Budapest, 2018. március 8. Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond a phjongcshangi téli olimpián pontot és érmet szerzett sportolók kitüntetése alkalmából az Országház kupolacsarnokában rendezett ünnepségen 2018. március 8-án.

Forrás: MTI Fotó:

Fotó: Koszticsák Szilárd

A Magyar Idők számára, március 19-23. között készített reprezentatív felmérés szerint a miniszterelnök-jelölti versenyben Orbán Viktort 50 százalék támogatja, míg Karácsony Gergelyt mindössze 13 százalék, Szél Bernadettet 8 százalék, Vona Gábort 7 százalék, Gyurcsány Ferencet, a DK miniszterelnök-jelöltjét 3 százalék, Fodor Gábort, az MLP elnökét és Fekete-Győr Andrást, a Momentum elnökét pedig egyaránt 1 százalék.

A közlemény kitér arra, hogy a Nézőpont Intézet közel három éve, 2015 májusától végez rendszeres kutatást a lehetséges kormányfőjelöltek közvetlen támogatottsága kapcsán. Akkor Orbán Viktor támogatottsága 32 százalékos volt.

Érdekesség – jegyzik meg -, hogy Vona Gábort az elmúlt közel három év során egyszer sem támogatták 13 százaléknál többen (utóbbi eredményt 2015 augusztusában érte el a Jobbik elnöke). Ezúttal ráadásul Karácsony Gergelynek és Szél Bernadettnek is több támogatója akadt a kormányfőjelöltek versenyében, mint Vona Gábornak.

Borítókép: Orbán Viktor miniszterelnök

Forrás: MTI Fotó/Koszticsák Szilárd

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában