Sürgősségi ellátás

2018.12.06. 13:06

A világ élvonalába kerülhet az épülő magyar gyermek-ellátórendszer

Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkár az Echo TV adásában elmondta: noha a hazai gyermek-gyógyellátás sok szempontból már most is példaértékű, szükség van a sürgősségi gyermekellátás feladatára is koncentrálni.

A kiépítendő gyermekgyógyászati rendszer az országos intézetekre és a vidéki pillérekre, Debrecenre, Pécsre és Szegedre épül – mondta Horváth Ildikó az Echo TV Jó reggelt! című műsorában. Az államtitkár kitért Győr városára is, amely a felnőttellátásban végez fontos feladatokat.

A kormány tizennégy milliárd forintot különített el a fejlesztési programra, mely összeg jelentős részét új műszerek beszerzésére és az infrastruktúra javítására fordítják. Utóbbival kapcsolatban kiemelte:

hungarikumnak számít, hogy a sürgősségi ellátók felnőtt és gyermek részlegre lesznek elkülönülve.

Horváth Ildikó a gyerekbalesetekre és azok megelőzésére is felhívta a figyelmet. Ez fontosabb, mint az országos szintű gyermektraumatológiai fejlesztés – emelte ki.

A teljes beszélgetés:

Borítóképünk illusztráció. Forrás: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában