figyelemfelhívás

2018.03.07. 20:20

Áder János tiszteletvacsorán fogadta az elmúlt időszak legsikeresebb magyar sportolóit

Az államfő - felesége, Herczegh Anita társaságában - Magyarország első téli olimpiai bajnokait, azaz a Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang, Knoch Viktor, Burján Csaba összeállítású férfi rövidpályás gyorskorcsolya váltó tagjait és Magyarország első atlétikai világbajnokát, a súlylökő Márton Anitát látta vendégül.

Budapest, 2018. március 7. Áder János köztársasági elnök (b5) és felesége, Herczegh Anita (j2, háttal), valamint Burján Csaba (b2), Liu Shaoang (b6), a tartalék csapattag Oláh Bence (j5), Knoch Viktor (j4) és Liu Shaolin Sándor (j), az olimpiai bajnok rövidpályás gyorskorcsolya váltó tagjai, Márton Anita világbajnok súlylökő (b4), Bánhidi Ákos, a rövidpályás gyorskorcsolyázók csapatmenedzsere (b) és Eperjesi László dobóatléta-edző (j3) a sportolók tiszteletére adott vacsorán a Sándor-palotában 2018. március 7-én.

Forrás: MTI Fotó

Fotó: Szigetváry Zsolt

Áder János köztársasági elnök szerda este tiszteletvacsorán fogadta az elmúlt időszak legsikeresebb magyar sportolóit a Sándor-palotában.

Az államfő – felesége, Herczegh Anita társaságában – Magyarország első téli olimpiai bajnokait, azaz a Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang, Knoch Viktor, Burján Csaba összeállítású férfi rövidpályás gyorskorcsolya váltó tagjait és Magyarország első atlétikai világbajnokát, a súlylökő Márton Anitát látta vendégül.

A vacsorán részt vettek a sporttörténelmi sikerek kovácsai, azaz a versenyzők – köztük a gyorskorcsolyás tartalék Oláh Bence is – és az edzők, így Eperjesi László, aki Márton Anita felkészülését irányítja, továbbá a gyorskorcsolyázókat felkészítő Bánhidi Ákos és a kínai Csang Csing, ismertebb nevén Lina. Utóbbi késő délután landolt Budapesten, így késett a vacsora elejéről.

A sportolók 18.30 után néhány perccel a Mária Terézia-szalonban találkoztak az államfővel, aki aperitiffel kínálta őket. Néhány perces beszélgetés után Áder János megmutatta a kilátást a Sándor-palota teraszáról, ahol Liu Shaolin Sándor készített egy fotót az egész társaságról.

A vacsorát a Kék-szalonban, egy kerek asztalnál szolgálták fel. Áder János elmondta: a tiszteletvacsorák hagyományát azzal a szándékkal teremtette meg, hogy időről időre felhívja a figyelmet a kiemelkedő teljesítményekre, amelyek öregbítik Magyarország hírnevét. Az államfő tudósok, művészek és sportolók mellett világbajnokságot nyert szakmunkásokat is meghívott már tiszteletvacsorára.

A rövidpályás gyorskorcsolyázó váltó két hete csütörtökön nyert aranyérmet a phjongcshangi téli olimpián, Márton Anita pedig pénteken lett aranyérmes a birminghami fedettpályás világbajnokságon.

Borítókép: Áder János köztársasági elnök és felesége, Herczegh Anita az olimpiai bajnok rövidpályás gyorskorcsolya váltó tagjait, Márton Anita világbajnok súlylökőt, valamint az edzőket látta vendégül

Forrás: MTI Fotó/Szigetváry Zsolt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában