Járvány

2020.04.03. 16:39

Akadályozzák a sáskairtást Afrikában a járvány miatti légiforgalom-korlátozások

A FAO kelet-afrikai illetékese szerint húszról 24 millióra nőhet az éhezéssel küszködők száma a térségben az irtás elégtelensége miatt.

Akadályozzák a sáskairtást Afrikában a járvány miatti légiforgalom-korlátozások, a szállítások elmaradása miatt fogytán a rovarirtószer – adta hírül pénteken az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO).

Kenyának a légi permetezés jelenlegi ütemét tartva már csak négy napra elegendő rovarirtószere van – figyelmeztetett Cyril Ferran, a FAO kelet-afrikai illetékese, aki szerint húszról 24 millióra nőhet az éhezéssel küszködők száma a térségben az irtás elégtelensége miatt.

A sáskák tavaly szaporodtak el vészesen időjárási anomália következtében, és pusztítottak végig termőföldeket Jemenből indulva. A sáskahadak a legnagyobb károkat Kenyában, Szomáliában és Etiópiában okozták. Most, a növényültetések idején újabb inváziójuk várható.

A koronavírus-járvány miatt számos ország lezárta határait, csökkentette légi teherszállításait, és így megszakadt a globális ellátási lánc rovarirtószerekből is, ráadásul csökkent a termelésük Európában és Ázsiában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában