döntöttek

2018.10.18. 19:28

Állatkínzás vádja miatt nem rendezik meg többé a jótékony célú elefántpólót Thaiföldön

A szervezők elmondták, hogy kivizsgálták az esetet, és valóban bántalmazták az állatokat az aréna melletti karámokban.

Nem rendezik meg többé a jótékony célú thaiföldi elefántpólót, miután állatvédők állatkínzást bizonyító videofelvételt tettek közzé az idei rendezvényről.

Az eseményt szponzoráló Minor Hotels szállodalánc bejelentette szerdán, hogy a thaiföldi elefántpóló-szövetséggel egyetértve nem kérnek engedélyt a 2019-es pólómeccs megrendezésére, sőt teljesen megszüntetik az elefántpólót a jövőben.

A PETA nemzetközi állatvédő szervezet internetre feltett, a márciusi elefántpóló-viadalon készült videóján az látható, hogy a „mérkőzésben” részt vevő állatokat egy éles és hegyes, kampós fémbottal bántalmazzák. Az elefánthorog bevett, de vitatott eszköz az elefántok idomítására.

A szponzor és a szervezők közös nyilatkozatban ítélték el a márciusi rendezvényen történt állatkínzást. A szervezők hozzátették, hogy kivizsgálták az esetet, és valóban bántalmazták az állatokat az aréna melletti karámokban.

A PETA örömét fejezte ki, hogy Thaiföldön véget vetnek az elefántpólónak, és közölték, addig folytatják kampányukat, amíg az összes, állatkertben, cirkuszban és turistatáborban tartott elefánt ki nem szabadul és tisztességes életkörülmények közé (tágas rezervátumba) nem kerül.

Az elefántpólót gyakorlatilag ugyanúgy játsszák, mint a klasszikus lovaspólót, a cél a labda bejuttatása az ellenfél kapujába. A márciusi thaiföldi versenyen mintegy 20 elefánt lépett pályára.

Thaiföldön 4700 elefántot tartanak háziállatként, a vadon élők számát 4 ezerre becsülik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában