felsőoktatás

2017.11.22. 07:21

Angol nyelvű képzés indul ELTEcon-hallgatóknak

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem társadalomtudományi karának, tíz éve működő, alkalmazott közgazdász szaka, az ELTEcon új képzést indít, amelyre harminc-negyven diákot vesznek majd fel a következő tanévben – közölte a felsőoktatási intézmény.

A közlemény szerint az elemző közgazdasági képzés iránt a magyar diákok mellett – a budapesti turisztikai és felsőoktatási tapasztalatok alapján – várhatóan közép-európai és távol-keleti diákok érdeklődnek majd leginkább. Mint kiemelték: az oktatók és a hallgatók közös munkájára épülő képzés célja, hogy a diákok a tanulmányaik után a világ bármely elemzőközpontjában megállják a helyüket, majd a tapasztalatszerzés után itthon erősítsék a szakmát.

Pete Péter, a szak egyik alapítója szerint sokkal több esély van arra, hogy a fiatalok itthon találják meg számításukat, ha a közgazdaságtan alapjaival itthon ismerkednek meg, és csak utána próbálják ki magukat a nagyvilágban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában