Budapesten

2020.07.19. 11:28

Augusztus végére befejeződik a vasúti felújítás a ceglédi vonalon

Augusztus végére befejeződik a vasúti felújítás a budapesti Nyugati pályaudvar és a Városliget között a ceglédi vonalon, a munkák az ütemezésnek megfelelően haladnak.

A közlemény szerint májusban kezdődött a ceglédi vonal megújítása és július elejére átépítettek két vágányt kétszer 1,2 kilométer hosszon.

Jelenleg a városligeti elágazás egyik vágányának átépítésén dolgoznak, új vágányt építenek ki, július végétől pedig a munkákat a másik vágányon végzik majd. Emellett elkezdődtek és hétvégenként folytatódnak a váltócserék, valamint 500 méter hosszon kiépítik a vízelvezetést. Hozzátették: a nyár végig tartó felújítás során 5,6 kilométeres szakaszon dolgoznak a szakemberek.

Felhívták továbbá a figyelmet arra, hogy

július 27-től ismét változik a menetrend a Budapest-Szolnok-Debrecen-Nyíregyháza-Záhony vonalon.

A vasúttársaság azt írta, saját forrásból mintegy négymilliárd forintot csoportosítottak át a ceglédi vasútvonal felújítására, hogy kevesebb legyen a műszaki hiba és pontosabban közlekedjenek a vonatok. Idén a vágányok átépítésén túl a távközlési eszközöket, a biztosítóberendezéseket, a felsővezetéket és a váltófűtési rendszereket is korszerűsítik.

Hozzátették: a munkagépek a szokottnál erősebb zajt kelthetnek, a Városligetnél pedig az induló személyszállító vonatoknak és a pályaépítő gépeknek a vasúti hatósági előírások miatt rövid hangjelzést kell adniuk a munkaterületeknél a hajnali és az éjszakai időszak között, ezért a lakosság megértését és türelmét kérik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában