Ország-világ

2021.11.07. 14:05

A szolidaritás nem az illegálisan érkezők beengedését jelenti, hanem azt, ha Európa helyben segít

Drasztikusan növekszik a Spanyolországba illegálisan érkező migránsok száma. Idén eddig csaknem 28 700, főleg a Magreb-térségből érkező migráns jutott be illegálisan Spanyolországon keresztül az Európai Unióba – írja közleményében az Alapjogokért Központ.

Forrás: Alapjogokért Központ

November 5. és 6. között az európai konzervatív pártcsalád, az ECR és a spanyol jobboldali VOX rendezett konferenciát, amelyen spanyol politikai szereplők, európai parlamenti képviselők, újságírók, iszlám és migráció szakértők, filozófusok, illetve elemzők, többek között az Alapjogokért Központ vezető elemzője, Farkas Vajk is arra keresték a választ, hogyan számolható fel az egyre nagyobb méreteket öltő migrációs krízis – számolt be róla az Alapjogokért Központ.

A vezető elemző elmondta, a külső határok védelme valamennyi európai közös érdeke, anélkül nem biztosítható az európaiak biztonsága. Farkas hozzátette, Magyarország a határzár építésével meg tudta állítani az illegális migránsok érkezését, és bebizonyította, hogy az illegális migráció beszüntethető.

A szolidaritás nem az illegálisan érkezők beengedését jelenti, hanem azt, ha Európa helyben segít

– hangsúlyozza a közlemény.

A résztvevők élesen kritizálták azokat a baloldali törekvéseket, amelyek a migrációt alapvető jogként akarják definiálni, és egyetértettek abban, hogy mindent meg kell tenni az illegális migráció, valamint a baloldal európai lakosságcserét és az európai életformát lerombolni célzó törekvéseinek megállítására.

A konferencia több előadója is elmondta, a migráció nem megoldás a demográfiai problémákra, végeredményben pedig megállapították, hogy a magyar családpolitika az, amely hosszútávú választ adhat a népességfogyásra

– zárja sorait az Alapjogokért Központ közleménye.

Borítókép: Farkas Vajk (Fotó: Alapjogokért Központ)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában