pénzszerzésnek él

2018.03.28. 15:31

Az amerikaiaknak is szúrja a szemét Soros

Szerintük nem tiszteli a választások eredményét.

Brüsszel, 2016. június 30. Az Európai Parlament által közreadott képen Soros György magyar származású amerikai üzletember, a New York-i Soros Fund Management befektetési társaság elnöke az EP fejlesztési, költségvetési, bel- és igazságügyi bizottságainak közös konferenciáján Brüsszelben 2016. június 30-án.

Forrás: MTI/Európai Parlament

Fotó: Philippe Buissin

A 888.hu által szemlézett, Mandinernek adott interjújában George Friedman elmondta, hogy az amerikai milliárdos a Szovjetunió felbomlásakor rengeteget tett azért, hogy Kelet-Európa megkezdhesse az integráció folyamatát. A gond azonban az, hogy míg akkoriban nemzeti önrendelkezést szeretett volna ezekben az államokban,

ma azt akarja, hogy úgy rendelkezzenek a jövőjükről, ahogyan azt ő, Soros György kívánja.

George Friedman szerint mindebben sokan segítenek neki az adott országokban, amiért sokan elítélik őket. Az amerikai geostratéga a lapnak úgy fogalmazott, Soros igazi üzletember, aki a pénzszerzésnek él, ugyanakkor félreérti az európai politika természetét – írja a portál.

George Friedman
Forrás: AFP PHOTO | Fotós: Ronaldo Schemidt

 

Szerintem Soros árt a nemzetközi rendszernek, amikor azt igényli, hogy egyes választási eredményeket ne tartsanak tiszteletben. Azt mondja, hogy támogatja a nemzeti önrendelkezést, csak nem ezt vagy azt a bizonyos nemzeti önrendelkezést. Ez a gond Sorossal.

– nyilatkozta Friedman.

A geostratéga szerint azonban az EU még nagyobb gondot okoz az önrendelkezés terén, hiszen a magyar és az EU-s szuverenitás gyakran ütközik: A nemzeti önrendelkezés kérdése a legfontosabb. Soros gondot jelenthet ezen a téren, de az EU még inkább.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában