alapjogokért központ

2021.06.21. 08:40

Az európai baloldal befolyásolná a választásokat

Az európai baloldal azért sürgeti a jogállamisági eljárást Magyarországgal szemben, hogy a 2022-es parlamenti választás előtt helyzetbe hozza magyarországi helytartóit, az ellenzéket – jelentette ki az Alapjogokért Központ projektvezetője.

Azon tagállamokkal szemben, amelyek nemzeti érdekeket szeretnének képviselni az európai politika színpadán, előszeretettel indít eljárást az Európai Parlament és az Európai Bizottság – közölte az M1-en Kovács Attila.

Hozzátette: ehhez hozzájárul az Európai Bíróság is, amely úgy döntött, hogy gyorsított eljárásban vizsgálja a hosszú távú pénzügyi tervhez kapcsolódó jogállamisági klauzulát.

Kovács Attila szerint az eljárás felgyorsításának csupán ürügye a pedofília büntetését szigorító törvény, amely mindössze arról szól, hogy a családok önmaguk határozhassák meg a szexuális nevelés irányát. A jogszabály egyben megálljt parancsol az európai „genderőrületnek”, vagyis a nyílt társadalom szolgálatában álló európai döntéshozóknak – mondta az Alapjogokért Központ projektvezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában