Ország-világ

2021.05.12. 14:30

Az oltásellenes baloldal öt legveszélyesebb, hamis állítása a vakcinákról

Az elemzésből az is kiderül, hogy az ellenzék saját választói testi épségét és egészségét veszélyezteti.

Nagy horderejű kampányt folytatnak a baloldali és liberális pártok, illetve sajtóorgánumaik a keleti vakcinákkal szemben a koronavírus-járvány kellős közepén – figyelmeztet a Századvég Alapítvány – írja az Origo.

A baloldal célkeresztjében folyamatosan a hazai oltási kampány, továbbá az egyébként kiváló hatásfokú, biztonságos orosz és kínai vakcinák állnak. Az oltásellenes kampány következményeként – színtiszta politikai számításból – tulajdonképpen saját választóik testi épségét és egészségét veszélyeztetik a balliberális pártok, mivel kutatások bizonyítják, hogy a baloldali érzelmű választók körében alacsonyabb mértékű az oltási hajlandóság, mint a kormánypárti szavazók körében.

A Századvég Alapítvány elemzésében cáfolja az oltásellenes baloldal öt legveszélyesebb, hamis állítását az oltóanyagokkal kapcsolatban.

I. A regisztráció sikeres

A baloldal támadja a regisztrációs eljárást. Úgy vélik, hogy a folyamat felesleges, csökkenti az oltási hajlandóságot és a regisztráltak adataival visszaélnek. Mára bebizonyosodott, hogy az állampolgárok adatai biztonságban vannak, és a regisztráció azért fontos, hogy zökkenőmentesen valósuljon meg az oltási menetrend és az oltóanyagok elosztása. A regisztráció intézménye átláthatóvá és könnyebben szervezhetővé teszi a vakcináció folyamatát az oltást végző háziorvosok, valamint a kórházi oltóponton dolgozók számára.

II. A keleti vakcina hatásos

A baloldal folyamatosan támadja az orosz és kínai vakcinákat, ugyanakkor több esetben is előfordult, hogy politikusaik felvették a keleti oltóanyagot. A The Lancet című orvosi hetilap jó bizonyítványt állított ki a Szputnyik V oltóanyagról, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) pedig múlt héten hagyta jóvá a Sinopharm-vakcinát, ezáltal megtörtént a kínai oltóanyag hatékonyságának világszintű elismerése. Figyelemre méltó, hogy az orosz vakcináért, illetve annak gyártásáért bejelentkezett Németország és Ausztria is.

III. A magyar vakcinabeszerzés és engedélyezési eljárás hatékonyan működik

A Gyurcsány-lista figyelmen kívül hagyja, hogy a brüsszeli vezetés előnytelen vakcinabeszerzési szerződéseket kötött. Mint utóbb kiderült, jóval kevesebb oltóanyag érkezett az uniós tagállamokba éppen abban az időben, amikor szerte a kontinensen tombolt a koronavírus-járvány második és a harmadik hulláma.

Mivel a nyugati tagállamok kizárólag a brüsszeli beszerzésre bízták oltási kampányukat, ma ezen országok nagy részében lakosságarányosan mintegy fele annyi beoltott személy van, mint Magyarországon. Fontos megemlíteni, hogy a magyar hatóságok is az uniós rendszer részei, és a magyar szakemberek is európai szabványok és előírások figyelembevételével dolgoznak. Megállapítható, hogy a magyar szakemberek ugyanolyan pontossággal és igényességgel járnak el Magyarországon a vakcinák engedélyeztetése során, mint nyugaton, tehát a hazai döntéshozatal során megmutatkozó lelkiismeretes, szakmailag kimagasló munkájuk teljes mértékben megbízható.

IV. Kisebb mértékű a többlethalálozás az európai uniós átlagnál

A balliberális tömb folyamatosan azt hangoztatja, hogy Magyarországon kirívóan sokan hunytak el a járvány következtében, amiért a kormány a felelős. Ugyanakkor kiemelten fontos tisztázni, hogy a magyar statisztikusok minden koronavírussal fertőzött elhunytat feltüntetnek a statisztikai adatsorban, tehát azokat is, akik nem a fertőzés miatt, hanem azzal együtt hunytak el. Minden ember elvesztése fájdalmas és együttérzésünket váltja ki, azonban az országok közötti eltérő adatkezelés miatt összehasonlító elemzés esetén a többlethalálozásról szóló statisztikai adatokat célszerű vizsgálni. Ezekből kiderül, hogy Magyarország a középmezőnynél valamivel jobb helyet foglal el az Európai Unióban, tehát a magyar többlethalálozás az uniós átlagnál kisebb mértékű.

V. A keleti vakcinákkal is lehet majd utazni

A baloldali és liberális média előszeretettel riogat azzal, hogy akik orosz vagy kínai oltóanyagot vesznek fel, utazási korlátozásokkal fognak szembesülni. Ez a kijelentés azonban minden alapot nélkülöz, mivel az országok kétoldalú megállapodásokat köthetnek egymással arra vonatkozóan, hogy kölcsönösen elfogadják a különféle oltóanyagokkal védett beutazók védettségét tanúsító igazolását. A kölcsönös elismerésről a magyar kormány már megállapodott Szlovéniával, Szerbiával, továbbá Montenegróval, de több országgal is tárgyalásokat folytat, és bővíteni fogja a megállapodások számát. Mindemellett fontos tényező, hogy a keleti vakcinákkal védett kínai és orosz turisták millióiról vélhetően egyik ország sem fog lemondani puszta politikai számításból, vagy a nyugati gyógyszergyártó cégek érdekeinek való megfelelési kényszerből.

Összességében megállapítható, hogy a hazai vakcináció a baloldal oltásellenes kampánya ellenére is sikeres, Magyarország az európai élmezőnyben található az oltottak számának tekintetében. Minden, a vakcinák ellen irányuló baloldali törekvés veszélyeztetheti a lakosság fizikai egészségét, hátráltathatja a gazdaság újraindítását, ezáltal fékezheti az emberek fizikai és pszichés regenerálódásának lehetőségét. A magyarok többsége azonban átlát Gyurcsány Ferenc és szövetségesei hatalmi-politikai játszmáin, folyamatosan nő a beoltottak száma, így reális lehetőség nyílt arra, hogy Magyarország a közeljövőben továbbléphessen az elmúlt bő egy évben tapasztalt járványügyi nehézségeken.

Címkék#Századvég

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában