Előrejelzés

2021.12.02. 11:50

Az ország nagy részén jelentős mennyiségű csapadékra figyelmeztet a meteorológia

Az ország nagy részén jelentős mennyiségű esőre figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat, amely azt is kiemelte: a hegyekben havazás is várható.

Az MTI-hez csütörtök délelőtt eljuttatott veszélyjelzésük szerint a nap folyamán várható sok eső miatt Somogy megyére másodfokú figyelmeztetést adtak ki.

Emellett Budapesten, Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna, Veszprém és Zala megyében elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

Péntek reggelig az ország délnyugati-északkeleti tengelyében nagyobb területen 20 milliméternél is több, a Dunántúlon egy keskenyebb sávban akár 30 milliméter feletti csapadék is hullhat. A délutáni, esti óráktól az Északi-középhegység, majd estétől a Mecsek magasabban fekvő területein is várhatóan havazásba vált át a csapadék.

Az északi hegycsúcsokon akár 10 centimétert meghaladó friss hótakaró is kialakulhat.

A péntekre virradó éjszaka, hajnalban északkeleten (főként Borsodban) síkvidéken is havazhat, melyből akár 2 centiméteres vékony hóréteg képződhet. A csapadékrendszer a péntek déli órákig fokozatosan elhagyja az országot, ezt követően veszélyes időjárási jelenség nem várható – írták.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában