Járvány

2020.05.14. 13:58

Azt terjesztette, haldokló betegeket küldenek haza a gyulai kórházból

Haldokló betegeket küldenek haza a gyulai kórházból – ezt tette közzé a Facebookon egy gyulai baloldali politikus. A rendőrség rémhírterjesztés gyanúja miatt vizsgálódik.

Budapest, 2020. május 5. Védõfelszerelést viselõ ápoló ellát egy beteget a koronavírussal fertõzött betegek fogadására kialakított intenzív osztályon az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetben 2020. május 5-én. MTI/Balogh Zoltán

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

Rémhírterjesztés gyanúja miatt bevitték a rendőrök szerdán hajnalban a gyulai Csóka-Szűcs Jánost, a Kossuth Kör helyi vezetőjét, a Momentum tagját – adta hírül több baloldali sajtóorgánum. Értetlenségüket fejezték ki a történtek miatt, hiszen mint fogalmaztak, Csóka-Szűcs János csupán annyit írt a közösségi portálon, hogy ,,Gyulán is kiürítettek 1170 ágyat” – írta meg a Beol.

Azt már egyetlen baloldali sajtótermék sem tette hozzá a fentiekhez, hogyan szólt pontosan a posztja, mellyel az április 20-ai gyulai dudálós tiltakozó megmozduláshoz toborozta az embereket.

Csóka-Szűcs János így fogalmazott: „Az elmúlt napokban országosan több, mint 30 ezer, Gyulán a hírek alapján ezer feletti kórházi ágyat szabadítottak fel a járványra hivatkozva, ami valójában haldokló betegek, magatehetetlen idősek és rehabilitációra szoruló sérültek hazaküldését jelenti. Ez gonosz és embertelen lépés, rettenetes terhet és szenvedést jelent az érintetteknek és családjaiknak”.

Az ügyészségtől megtudta a lap, hogy az ügyben a nyomozás irányítását a Gyulai Járási Ügyészség látja el, míg a nyomozást a Gyulai Rendőrkapitányság folytatja rémhírterjesztés miatt. A gyanúsított az ügyben panasszal élt a gyanúsítás ellen, amelynek elbírálása folyamatban van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában