Ország-világ

2020.12.04. 22:44

Bakondi: a brüsszeli terv hatására újabb bevándorlótömegek indulhatnak el Európa felé

Az Európai Bizottság bevándorlók befogadásáról szóló cselekvési terve miatt újabb és újabb jelentős tömegek indulhatnak el Európa felé – erről beszélt Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 péntek esti műsorában.

Pénteken reggel Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádióban azt hangsúlyozta: az EU 34 millió migránsnak akar lakást, szociális segélyt, állampolgárságot, szavazati jogot adni, ami „maga a Soros-terv”.

Bakondi György arra emlékeztetett, hogy 2015-ben még csak arról beszéltek, hogy a menekülteket be kell fogadni, szolidárisnak kell lenni velük, majd később már arról is beszéltek, vannak gazdasági bevándorlók, akiket segíteni kell. Ezután jött a kvóta, a migránsok kötelező szétosztásának ötlete, és hogy nem szabad a határokat szigorúan ellenőrizni.

Most pedig már több tízmillió ember európai befogadásáról van szó, akiknek lakhatást, állampolgárságot, szavazati jogot, szociális ellátást kellene biztosítani.

„Öt év alatt fokozatosan kiderült a nagy mesterterv” – fogalmazott a főtanácsadó, megjegyezve azt is: akkor beszélnek először az igazi szándékról, amikor az európai emberek az egészségükkel, életük védelmével vannak elfoglalva.

A főtanácsadó szerint a tervet tekintve a forrással, a célkitűzésekkel és a következményekkel is gond van. Mint mondta: 30-40 millió ember integrálódását, lakhatását kellene támogatni európai forrásokból, ahelyett, hogy a gyengébb helyzetben lévő európai országok felzárkózását, az európai embereket segítenék – fűzte hozzá.

Bakondi György szerint most van itt a „döntő pillanat”, hogy az európai biztonságért felelős szervek, a politikai vezetők, a kormányok átlássák a helyzetet és az európai emberekért, biztonságukért, Európa jövőjéért fellépjenek, amíg nem késő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában