Illegális bevándorlás

2021.10.19. 22:40

Bakondi: komoly migrációs nyomás alatt vannak az európai határok

A migráció jelen pillanatban rendkívül intenzív, az Európába vezető valamennyi útvonalon ez tapasztalható.

Komoly migrációs nyomás alatt vannak az európai határok, sürgős és egységes álláspontra volna szükség annak érdekében, hogy az európai belső biztonságot garantálni lehessen – mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatornán kedden.

Bakondi György közölte, arra lehet számítani, hogy a nagy hideg beálltáig folyamatosan tapasztalható lesz a migrációs nyomás az Európai Unió külső határain.

A migráció jelen pillanatban rendkívül intenzív, az Európába vezető valamennyi útvonalon ez tapasztalható. Egy a 2015-ben tapasztaltnál is bonyolultabb helyzet körvonalazódik – mondta, rámutatva arra, hogy a „háttérben”, Afganisztánban több millió ember „várakozik”: vagy már az országon belül elmenekült a lakhelyéről, vagy az egyre romló gazdasági, társadalmi és biztonsági viszonyok miatt komolyan tervezi elhagyni az országát.

Bakondi György közölte, már több mint 91 ezer a magyar határon elfogott határsértők és több mint 950 az elfogott embercsempészek száma. A hétfői volt az idei évben a második olyan nap, amikor több mint 700 határsértővel szemben intézkedtek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában