Ostrom alatt áll Európa

2020.09.18. 22:12

Bakondi: növekvő aktivitás tapasztalható a határokon

Ott kell segíteni ahol a baj van.

Növekvő migrációs aktivitás tapasztalható a határokon, nem csak Magyarországon, hanem például Olaszországban is – mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna péntek esti műsorában.

Bakondi György hozzátette: emiatt, valamint a koronavírus-járványra is tekintettel a külső határok őrizete felértékelődik.

A magyar kormány a határok őrizete mellett követi azt az elvét is, hogy ott kell segíteni ahol a baj van: több mint 10 millió forinttal segítették a múlt héten Leszbosz szigetén leégett Moria tábort is.

Ennek kapcsán kitért arra is, hogy a moriai tábor lakóinak jelentős része – akik között magas a koronavírus-fertőzöttek aránya – nem akar bevonulni az újonnan kialakított sátortáborba, azt követelik, hogy Nyugat-Európába mehessenek.

Bakondi György szerint a táborral történtek kapcsán egyre több jele van annak, hogy a „segítőszerenádokon túl”, újra elő kerülnek majd a politikai hasznot kereső csoportok is, akik ismét napirendre tűznék a migránsok kötelező kvóták szerinti elosztását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában