erőszakos migránsok

2021.04.24. 18:09

Bevándorlók késeltek meg egy pizzafutárt, mert egy lány védelmére kelt

– Ha az áldozat bevándorló lett volna, és olasz a támadó, bizonyára több politikus keresett volna meg – nyilatkozta a pizzafutár.

– Nem érzem magam hősnek, csak egy lányt próbáltam megvédeni – nyilatkozta az Il Giornalénak Michele Dal Forno, a 21 éves pizzafutár, akit két illegális bevándorló támadott meg, amikor egy lány segítségére sietett – írja a V4NA.

A 21 éves Michele Dal Forno épp dolgozott szülővárosában, Veronában, amikor észrevette, hogy egy lány bajba került.

– Este fél nyolc körül történt. Éppen visszamentem a robogómhoz, amikor megláttam az esetet, ami egyáltalán nem tetszett. Egy lányt, akit látásból ismerek, két fiú vett körül. Féltem, hogy bajba került, ezért átmentem és megkérdeztem, hogy mi történik. Az egyik fiú arcon vágott. Először azt hittem, hogy ütésről van szó, nem gondoltam az arcszúrásra.

Kicsivel később viszont rájöttem, hogy elvágta az arcom, amikor éreztem, hogy lecsorog a vér

– számolt be a támadásról a pizzafutár.

– Nem tehettem úgy, mintha semmi sem történt volna. Nem tudtam volna magamnak megbocsátani, ha történik vele valami

– tette hozzá.

A két kiskorú illegális bevándorló közül az egyik, akivel vitatkozott, tizenhat éves, és nem ismeretlen a hatóságok előtt.

A pizzafutár kiemelte, hogy a seb számára azt jelenti, „hogy valami nincs rendben a társadalmunkkal. Nem normális, hogy két gyerek késekkel felfegyverkezve jár körül a városban. Hol vannak a családok? És az intézmények?”

IL RIDER SFREGIATO: „MI HA CHIAMATO SOLO " target="_blank" rel="noopener noreferrer">#SALVINI. LA SINISTRA? IN SILENZIO”https://t.co/hhE0JOgXh8

— Lega – Salvini Premier (@LegaSalvini) " target="_blank" rel="noopener noreferrer">April 22, 2021

A futárt Matteo Salvini is megkereste, akinek elmondta, hogy hogyan érzi magát, és „együtt okoskodtunk a velem történtek miatt. Más pártok vezetői nem hívtak fel, hogy érdeklődjenek az egészségem felől.”

Arra a kérdésre, hogy szerinte miért nem volt visszhangja az esetnek, a fiatal azt mondta:

– Talán azért, mert a támadóm nem olasz származású volt. Ha az áldozat lett volna illegális bevándorló, bizonyára többen keresték volna meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában