Járvány

2020.05.13. 12:35

Bodó Sándor: a kormány két új programot indít a gazdaság védelmére

A támogatásokról további döntések születnek a közeljövőben.

Magyarország kormánya elkötelezett, hogy a járvány miatt elvesztett munkahelyek helyett minél több újat tudjon teremteni – mondta el Bodó Sándor, az ITM foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára az Operatív Törzs szerdai sajtótájékoztatóján – írja a Magyar Nemzet.

Hozzátette, ha 50 százalék alá csökken a részmunkaidő, akkor akár százezer forint támogatást fognak biztosítani havonta.

A munkahelyi bértámogató programot kiszélesítették, a jelentkezők száma hétről hétre nő.

Dolgozóként átlagosan százezer forint állami támogatásra pályáztak a jelentkezők – ismertette. Fejér és Veszprém megyéből, illetve a fővárosból érkezett a legtöbb igény.

Nemcsak a kis- és közép, hanem a nagyvállalkozások is igénybe veszik a programot, egy cég például 744 dolgozójából 730 főre százmillió forint támogatást igényelt, így minden dolgozó 135 ezer forintos állami támogatásban részesül. A munka.hu oldalon további részletekről lehet tájékozódni. Az államtitkár kitért rá:

a kutatás-fejlesztésben dolgozók is jelentősen segítik a gazdaság újraindulását, így ezt az ágazatot kiemelten támogatja a kormány.

Eddig 7200 főre adtak be támogatási kérelmet, ezek összege elérte az 5,2 milliárd forintot. Ebben az ágazatban a kisvállalatok a legaktívabbak – jegyezte meg.

A munkahelyteremtő támogatásokról további döntések születnek a közeljövőben – hívta fel a figyelmet Bodó Sándor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában