emberség

2018.06.08. 13:00

Bölcsődei kuckóval segítik a tanuló édesanyákat

A tanulmányaikat végző fiatal édesanyáknak nyújt segítséget a Cseperedő bölcsődei kuckó, melyet pénteken nyitottak meg a Szegedi Szakképzési Centrum József Attila Általános Iskola és Szakképző Iskolájában.

A napközbeni ellátást nyújtó szolgáltatást létrehozó Alapítvány az Alteros Gyerekekért kuratóriumi elnöke, Horváthné Szabó Ágnes elmondta, az országban egyedülálló bölcsődei kuckó gondolata már régen megfogalmazódott a tantestület egyes tagjaiban, mikor azt tapasztalták, hogy a fiatal édesanyák tanórákra magukkal hozzák csecsemőjüket vagy azért kell félbeszakítaniuk tanulmányaikat, mert gyermeket vállaltak.

Az egykori tanteremben kialakított bölcsődei kuckóban szakképzett gondozó felügyel a gyerekekre, amíg a 23 évesnél fiatalabb anyukák tanórán vannak, vizsgára készülnek. A diákok biztonságban tudhatják gyermekeiket, akiknek fejlődését védőnő és gyógypedagógus is segíti – tudatta a szakember.

Az elnök elmondta, az alapítvány által kapott adományoknak köszönhetően az édesanyákat ruhával, fejlesztőjátékokkal, pelenkával és bébiételekkel is tudják segíteni.

A tervek szerint a termet délutánonként a megnyitják a környéken lakó családok előtt, és miközben a gyerekek a játszószobában vannak, a fiatal szülők megismerhetik az iskola képzéseit – tudatta a szakember.

Horváthné Szabó Ágnes közölte, következő projektként az iskolában autista fiataloknak számára kívánnak tantermet kialakítani, ahol helyzetüknek megfelelő speciális módszerekkel tanulhatnak majd a diákok.

Angyalné Kovács Anikó, a Szegedi Szakképzési Centrum főigazgatója kifejtette, a tapasztalat azt mutatja, azok a fiatal lányok, akiknek gyermekük születik, ha kicsinyük tanulás közben közvetlen közelükben lehet, nagyobb eséllyel szerzik meg azt a végzettséget, amellyel munkába állhatnak és majd felnevelhetik őt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában