felajánlás

2018.07.24. 22:17

Buddhista tanoncok lesznek a thai gyerekek!

Azt, hogy a fiúk szerzetesnek álljanak, a szüleik határozták el, ugyanis így akartak hálát adni a mentésben résztvevőknek.

A thaiföldi barlangból sikeres mentőakcióval kimentett focicsapat 11 tagja buddhista tanoncnak áll, adta hírül a The Guardian. A 11-16 éves fiúk edzőjükkel együtt rekedtek egy barlangban, amit a hirtelen lezúduló eső elárasztott. Bár a barlangban 12-en voltak, egyikük, Adul Sam-on keresztény, így ő nem áll buddhista szerzetesnek.

A többiek kilenc napra kolostorba vonultak, ez az első lépés a beavatásuk során. Edzőjüket, Ekapol Chantawongot pedig hamarosan szerzetesnek szentelhetik fel, ő már a tragédia előtt szerzetestanonc volt.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=3&v=7wedarsNR3Y

Azt, hogy a fiúk szerzetesnek álljanak, a szüleik határozták el, ugyanis így akartak hálát adni a mentésben résztvevőknek és tisztelegni a mentés során elhunyt thai búvárkommandós, Saman Kunan emléke előtt.

A csapat edzőjéről már a mentés előtt tudta a thai közvélemény, hogy kiugrott szerzetesjelölt, aki azért hagyta ott a rendet, hogy beteg édesanyjának segítsen. Minden bizonnyal azért is voltak olyan nyugodtak a szülők, mert tudták, hogy Ekapol Chantawong türelemre, nyugodtságra tanítja a barlangban rekedt gyerekeket, akik különböző meditációs technikákat is elsajátítottak a hosszú, tétlen idő alatt.

Egy rajz amely bejárta a világot. Az edző buddhapózban ügyel a rá bízott gyerekekre. Fotó: Facebook

Thaiföldön, akár több más buddhista országban egyáltalán nem ritka, hogy a család úgy dönt, gyerekeiket buddhista tanoncnak adják. ami azonban nem jelenti azt, hogy életüket szerzetesként kell leélniük. Húszéves korukban, miután letették a szerzetesi (bhikkhu) esküt, leadhatják azt, és visszatérhetnek a világi életbe.

Később, amennyiben úgy gondolják újra a Közösség (szangha) tagjai lehetnek. s akár hétszer is leadhatják majd felvehetik fogadalmukat.

Borítókép: AFP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában