folytatódó tragédia

2019.07.31. 22:55

Buszon fojtották meg a brazil börtönmészárlás négy résztvevőjét

Azalatt végeztek velük társaik, miközben átszállították őket abból a börtönből, amelyben a héten 58 ember halt meg egy lázadásban.

A négy rabot, akik feltehetően annak a bűnbandának voltak a tagjai, amely a börtönmészárlást levezényelte, megfojtották – közölte az észak-brazíliai Pará állam közbiztonsági illetékese. A hatóságok csak Marabá városába megérkezve vették észre az említett bűncselekményeket.

A brazil államfő a mentőautóban bekövetkezett halálesetekhez hasonlította a négy rab megfojtását. „Bizonyára sebesültek lehettek, nem? Ez olyan, mint amikor egy mentőautó felvesz egy beteget, aki a szállítás közben meghal” – jelentette ki Bolsonaro újságíróknak nyilatkozva azt követően, hogy részt vett egy ünnepségen Goiás helységben. „Előfordulnak ilyen problémák, nemde?” – tette hozzá.

A Pará állam egyik börtönében hétfőn kitört lázadásban 58 rab vesztette életét. A korábbi beszámolók legalább 52 fogoly haláláról szóltak. Az EFE spanyol hírügynökségnek ezt akkor megerősítő helyi büntetés-végrehajtás szerint több rabot lefejeztek társaik.

Brazíliában májusban volt a legutóbb börtönmészárlás, amely során 55 ember halt meg egy büntetés-végrehajtási intézetben Amazonas államban.

A dél-amerikai ország börtöneiben körülbelül 708 ezer fogoly raboskodik, közel 300 ezerrel többen, mint ahány rab számára jut férőhely hivatalosan.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában