fellebbeztek

2019.02.13. 11:38

Csaknem három évre ítéltek egy embercsempészt

Egy rutinellenőrzésen bukott le.

A Mohácsi Járásbíróság két év tíz hónap börtönre ítélt egy abonyi férfit, aki huszonnyolc migránst próbált meg Magyarországból Ausztriába csempészni – tájékoztatott a Pécsi Törvényszék szerdán.

A közlemény szerint a férfit vagyoni haszonszerzés érdekében, több embernek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészésben találta bűnösnek kedden az első fokon eljáró bíróság.

A vádlott tavaly november 20-án a fővárosban egy gépkocsit bérelt azért, hogy az eddig ismeretlen társai által Magyarország déli határszakaszán átcsempészett migránsokat továbbszállítsa Ausztriába. A vádlott november 22-én éjjel érkezett a déli határszakasz közelébe a gépkocsival, ahol az ott várakozó huszonnyolc migránst felvette, és az osztrák határ felé indult velük.

Barkaszi Attila, a Pécsi Törvényszék szóvivője elmondta, hogy a sofőr az M6-os autópályán tartott ellenőrzésen bukott le.

A bíróság a szabadságvesztés tartamába beszámította az előzetes fogvatartásban töltött időt.

A vádlott és védője tudomásul vette az ítéletet. Az ügyész azért fellebbezett, hogy a bíróság állapítsa meg, hogy a férfi bűnszervezetben követte el a bűncselekményt, és emiatt hosszabb szabadságvesztést szabjon ki. Így a határozat nem jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában