mentés

2021.03.29. 05:39

Csecsemőt mentettek egy összedőlt házból Egyiptomban

Hat hónapos túlélőt találtak vasárnap a mentőegységek annak a háznak a romjai alatt, amely szombat hajnalban dőlt romba az egyiptomi fővárosban.

A kilencszintes épület romjai alól eddig 25 holttest került elő. Köztük volt a megmentett csecsemő édesapja, édesanyja és nővére is. A kisfiú bátyját egyelőre nem találták meg. A túlélő csecsemő állapota a hatóságok szerint stabil.

Egyelőre nem tudni, hogy mi okozta a tragédiát. A szomszédos épületek állapotának felmérésére építészeti bizottságot állított fel a kairói kormányzói hivatal.

Egyiptomban nem ritkák a hasonló balesetek, mert a nyomornegyedekben és a szegényebb kerületekben az építési előírásokat nem mindig tartják be. Emellett a lakosság rohamosan nő, Kairóban és Alexandriában az ingatlanárak meredeken emelkedtek az elmúlt években, és az ingatlanfejlesztők a nagyobb profit reményében gyakorta semmibe veszik a kiadott építési engedélyeket, és előfordul, hogy egy-egy épületre több emeletet építenek, mint amennyit a hatóságok jóváhagytak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában