Liberális mérce

2018.03.19. 14:02

Demszky Gábor gyalázkodó kijelentést tett Szél Bernadettre

Minden arra utal: Demszky Gábor felfogása szerint bármilyen alantas sértésnek helye lehet a kampányban.

Budapest, 2017. február 13. Demszky Gábor volt főpolgármester a Budai Liberális Klub Alapítvány rendezvényén, amelyet az Európai Csalás Elleni Hivatalnak (OLAF) a budapesti 4-es metró beruházásáról szóló jelentéséről tartottak Budapesten 2017. február 13-án. MTI Fotó: Kovács Tamás

Úgy tűnik, folytatja kirohanásait az egykori főpolgármester, aki most az LMP társelnökébe “szállt” bele. A minősíthetetlenül otromba, a nőkkel szembeni kötelező tiszteletről mit sem tudó sértegetést a Lokál cikke mutatja be.

A lap Demszky Gábornak a közösségi oldalon leírt „szeleskedését” teszi szóvá, arra reagálva, hogy Demszky Gábor a következőt írta ki:

„Szélütött Berni azért hadakozik, hogy a Jobbikot szalonképessé tegye, gyalázatos színvallás.”

Demszky Gábor primitív kitételében az a megdöbbentő, hogy az ő személyében a hazai demokratikus ellenzék egy liberális ikonját tiszteli a doktriner liberalizmusban hívők eléggé erősen megfogyatkozott csapata, a valaha volt SZDSZ szellemének minden őrzője. A liberalizmusnak pedig elengedhetetlen sajátja a hit az egyéni szabadságjogok szabad érvényesülésében, s ezen belül a női egyenjogúság kikezdhetetlenségében.

Meglehet,

a liberális kánont semmibe vevő Demszky-gyalázkodás éppen a női egyenjogúság szabados értelmezésével magyarázható.

Azzal az otromba megközelítéssel, hogy ha a nők egyenjogúak, akkor a férfias szitkok is egyenlő joggal járnak ki nekik.

Az igazán érdekes kérdés inkább az, hogy a politikai kampány felfokozott megéléséről jelet adó Demszky Gábor a baloldali liberális pártok közül melyiknek, s azon belül melyik politikusnak kívánt ezzel még üzenni.

Továbbá az, hogy a hazai liberalizmus hívei mit szólnak egyik szimbolikus vezetőjük verbális ámokfutásához akkor, amikor Gyurcsány Ferenc vezérletével javában zajlik a baloldali ellenzék egyeztetése a koordinációról – kiegészülve az LMP és a Jobbik éppen hétfő délutánra ígért kapcsolatfelvételével.

Borítókép: MTI / Kovács Tamás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában