EP-választás

2019.05.03. 14:19

DK: minél hamarabb be kell vezetni az eurót

Dobrev Klára szerint a következő években Magyarország képes lenne megfelelni az eurózónához csatlakozás feltételeinek.

A Demokratikus Koalíció (DK) európai parlamenti (EP-) választási programjának egyik prioritása, hogy Magyarországon minél hamarabb vezessék be az eurót – közölte pénteki budapesti sajtótájékoztatóján az ellenzéki párt EP-listavezetője.

Dobrev Klára idézett Orbán Viktor egy olasz lapnak adott interjújából, amelyben a miniszterelnök azt mondta, hogy akik az eurózónában vannak, azok a politikai unió irányába haladnak, de Magyarország nem tart velük. Ezzel a kormányfő nyilvánosan elismerte, hogy nem akarják bevezetni az eurót – tette hozzá.

Ez rendkívül rossz politika, ami káros a magyar embereknek, akik a saját pénztárcájukon fogják megérezni a döntés hatását – jelentette ki a listavezető.

Felhívta a figyelmet arra, hogy az euróárfolyam pénteken megközelítette a 325 forintot, míg 2010-ben, a gazdasági válság idején még csak 263 forintot kellett fizetni egy euróért. Mindez annak köszönhető, hogy Orbán Viktor és Matolcsy György jegybankelnök tudatosan gyengíti a forintot – fogalmazott Dobrev Klára.

Kérdésre válaszolva azt mondta, a következő években Magyarország képes lenne megfelelni az eurózónához csatlakozás feltételeinek.

Más témában feltett kérdésekre a DK frakciószóvivője válaszolt. Gréczy Zsoltot kérdezték arról, hogy Puzsér Róbert, az LMP és a Jobbik által támogatott főpolgármester-jelölt több fővárosi DK-s polgármesterjelöltet is alkalmatlannak nevezett. A frakciószóvivő azt felelte, hogy egymás sértegetésével, lejárató kampányokkal nem lehet leváltani a Fideszt, ahhoz az ellenzék együttműködésére van szükség.

Kérdezték arról is, hogy a DK listájának utolsó helyére a szocialista Czeglédy Csaba került fel. Gréczy Zsolt azt felelte, hogy Czeglédy Csaba felfüggesztette MSZP-tagságát és vélhetően azért csatlakozott hozzájuk, mert tudja támogatni a DK programját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában