és a 2006-os rendőrterror?

2020.08.12. 17:15

Dobrev elítéli a belorusz rendőri erőszakot

Dobrev Klára mélyen elítéli a brutális belorusz rendőri erőszakot, elfelejtve, hogy férje miniszterelnöksége idején Magyarországon is hasonló esetek történtek.

Gyurcsány Ferenc felesége, Dobrev Klára szerdán közzétett Facebook-posztjában mélyen elítéli a belorusz elnököt és a rendőröket, akik ártatlan, békés polgárokat, demonstrálókat bántalmaztak gumibotokkal, lőttek szembe gumilövedékekkel – írja a Magyar Nemzet.

Csakhogy ugyanez történt 14 évvel ezelőtt Budapesten, amikor Gyurcsány Ferenc adott erre parancsot a rendőrségnek.

A Demokratikus Koalíció európai parlamenti képviselője azt írta, csak a moziban látott olyat, amikor egy terrorista ráveszi az áldozatát arra, hogy videóüzenetben nyugtassa meg a közvéleményt.

Dobrev felidézte a történteket: alig ezer kilométerre van tőlünk a véres valóság, ahol a túszszedő maga Lukasenka államfő, a túsz pedig Szvetlana Cihanouszkaja, akinek bebörtönzött férje egy tisztességes választáson legyőzte volna Lukasenkát. Dobrev Klára politikusként és anyaként is sajnálkozik, hogy Európában ilyen gaztett megtörténhet. Szerinte a fehérorosz elnök első választási győzelme óta minden egyes választáson újabb és újabb trükköt, csalást követett el, hogy így biztosítsa győzelmeit. Az elnyomás egyre durvult, és mára vér folyik Fehéroroszország számos városának utcáin. Hozzáteszi, ez a diktatúra természete, a torz elnyomás eszköze.

Ezzel ki is állította férje bizonyítványát, aki ugyanezekkel a módszerekkel kapaszkodott a hatalomba: hazugságokkal szerezte meg a hatalmat, és amikor az erről szóló vallomása nyilvánosságra került, ő is erőszakhoz folyamodott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában