Ország-világ

2021.04.07. 14:49

Dömötör Csaba: a DK logóját cseréljék le gumilövedékre!

– Magukat is el fogják vinni, nem is olyan soká, talán egy év múlva – fenyegetett Gyurcsány Ferenc napirend előtti felszólalásában az Országgyűlés szerdai ülésnapján.

A tavaszi ünnepkör legfontosabb üzenete az élet – kezdte napirend előtti felszólalását Gyurcsány Ferenc a Magyar Nemzet tudósítása szerint. A DK elnöke először az élet és a halál filozofikus kérdéséről értekezett, majd közölte: „A következő hetekben ugrálni fognak rajtam.”

– Az én apámat négyszer-ötször börtönbe zárták. Nem volt gazember, csak egy kicsit

– mondta a DK elnöke, aki az édesapját a Fideszhez hasonlította. – Önök ölték meg a háromszáz embert. Minden működik, amikor nem avatkoznak közbe, és semmi nem működik, amikor közbeavatkoznak – közölte az ellenzéki politikus, majd a parlamentben fenyegetni kezdte a kormánypárti képviselőket:

– Magukat is el fogják vinni, nem is olyan soká, talán egy év múlva. Mi ezt a felelősséget számon fogjuk kérni önökön, amikor megnyerjük jövőre a választást

– hangoztatta a DK-vezér, mire Kövér László házelnök megjegyezte: „Arra kérek mindenkit, hogy tízperces szünetet kérjünk, hogy mindenki megeméssze Gyurcsány szavait.”

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke az Országgyűlés egy korábbi ülésén
Fotó: Kovács Tamás / MTI

Dömötör Csaba felidézte, hogy Gyurcsány Ferenc arról értekezett, nem érdekli az embereket az oltás.

– Fenyeget egy járvány közepén, pont úgy, mint amikor a másképp gondolkodókat azzal fenyegeti, hogy földönfutóvá teszi őket. Azt javaslom, hogy a DK logóját cseréljék le gumilövedékre

– mondta az államtitkár, hozzátéve: egy járvány közepén az a legfontosabb kérdés, hogy hány ember kapja meg az oltást. – Itt nem lesz helye trükkök százainak – szögezte le a képviselő, aki emlékeztetett arra, hogy a baloldal az idősektől megvonta volna a lehetőséget, hogy bizonyos vakcinákat megkapjanak, sőt nyíltan az oltás ellen kampányoltak, ami emberek életét veszélyeztette.

– Lehet lazáskodni a videójukban, elbagatellizálva Gyurcsány személyét, de a keleti vakcinákat betiltani szorgalmazó határozati javaslatot Szabó Tímea (Párbeszéd), Schmuck Erzsébet (LMP), Korózs Lajos (MSZP) és ön is aláírta, miközben beoltatják magukat a kínai vakcinával

– jelentette ki Dömötör Csaba, majd úgy fogalmazott, „szerepelhettek volna a járvány elleni küzdelem névsorában, de más utat választottak”.

A baloldal politikája morális csőd

Szabó Tímea napirend előtti felszólalásában arról beszélt: Magyarországon ötpercenként hal meg valaki, a kormány tehát hiába próbálja kozmetikázni az adatokat, világszerte élen járunk a halálozásban. A Párbeszéd képviselője szerint Orbán Viktor járványkezelése megbukott, ám nem azért, mert nem tudott, hanem mert nem akart segíteni az embereken. – Orbán alkalmatlan, embertelen, cinikus tolvaj – jelentette ki Szabó Tímea. Mint fogalmazott, az újranyitással milliók életét sodorja veszélybe a kormány, mert a két és fél millió beoltottból csak a fele kapta meg a védettséget jelentő második oltást. Szabó szerint azért, mert egy kínai egyetem épül hazánkban, Orbán Viktor nem a magyar, hanem a kínai gazdaságot akarja újraindítani. Felvetette még azt is, hogy a miniszterelnök csupán a foci-Eb megrendezése érdekében akar újra nyitni, de semmiképpen nem a magyar gazdaság beindítása miatt.

Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetője az Országgyűlés egy korábbi ülésén
Fotó: Bruzák Noémi / MTI

Válaszában Dömötör Csaba hangsúlyozta:

a beoltottak számának és a védettségnek a kérdését meg kellene hagyni a szakembereknek, amint ezt a kormány is teszi.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szerint az viszont tény, hogy ha a baloldalra hallgattak volna, ma százezrekkel kevesebben lennének beoltva.

Dömötör emlékeztetett: már benne voltunk a harmadik hullámban, amikor a baloldal azonnali nyitást követelt, amikor pedig még csak egymillió beoltottnál jártunk, Dobrev Klára maszk nélkül turnézta végig az egész országot, amihez a baloldalnak egy szava sem volt. – Kétszínűség és cinizmus ez – fogalmazott.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára az Országgyűlés egy korábbi ülésén
Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

Az államtitkár kitért arra is, hogy miután a baloldal hónapokig folytatta oltásellenes, elbizonytalanító kampányát, vezetői mégis „tömött sorokban beoltatták magukat, a maguk védettségét azért fontosnak tartották”.

– Mindenki emlékezni fog arra, hogy másokat lebeszéltek, de azért maguknak beadatták az oltást

– jelentette ki Dömötör megjegyezve, hogy a baloldal vezetői az oltópontokon már nem merték azt állítani, hogy nincs oltási terv vagy hogy az összeomlott volna.

Az államtitkár végül „lelketlen kalkulációnak” nevezete azt a baloldali megfontolást, hogy az elhunytak hozzátartozóinak gyászából lehetne politikai tőkét kovácsolni. – Ha egyetlen gramm segítséget sem adnak hozzá, az ország akkor is le fogja győzni a járványt – hangsúlyozta.

A baloldal politikája pedig nemcsak tévút, hanem morális csőd is – zárta válaszát Dömötör Csaba.

Emberek életét tette volna kockára a baloldal

– Legyen szívesek megszervezni a kontaktkutatást és az ingyenes tesztelést – hangoztatta napirend előtti felszólalásában Harangozó Tamás (MSZP). A szocialista politikus hazardírozásnak nevezte az oltási tervet, majd úgy fogalmazott: „Miközben rekordmagas a halálozás, Orbán Viktor birkózószőnyegezést játszott a járvánnyal.” – Az ostoba és káros szabályok felülvizsgálatát kértük önöktől. Ezt nevezik nyitásnak? – kérdezte a baloldali politikus, aki szerint a kormány segítségnyújtás helyett hitellel hitegeti a kis- és középvállalkozásokat.

– Míg Gyurcsány a szeretetnyelvet hirdette eddig, most elkezdte fenyegetni a kormánypárti politikusokat. Ezt tette korábban is

– mondta válaszában Rétvári Bence államtitkár, aki jelezte, a fertőzöttség nagy részét a brit vírusmutáns adja, amely sokkal fertőzőbb, sokkal veszélyesebb, mint a korábbi mutáció.

– Minden óra, minden perc számít, miközben önök azzal házaltak, hogy az orosz és a kínai vakcinát betiltották volna, azért kampányoltak, hogy minél lassabban oltassuk be az embereket. Ha ez teljesült volna, fele ennyi beoltottal kellett volna számolnunk

– hangsúlyozta az államtitkár.

Rétvári Bence Fekete-Győr András momentumos elnök szavait idézte, aki nemrég közölte: nem adatná be a kínai vakcinát, és megérti azt, aki így dönt. – Mindezt akkor mondja, amikor a brit mutáns fenyeget minket. Ráadásul önök beoltatják magukat. Ezzel önök emberek életét tették volna kockára – emelte ki Rétvári.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában