karácsonyi meglepetés

2021.02.09. 16:18

Egy ismeretlen 25 millió forintnyi csokoládét vásárolt közpénzből

Belső vizsgálat indult a brit adatvédelmi hatóságnál (ICO), miután kiderült, hogy egy munkatárs egyetlen napon 6248,40 fontért (25,5 millió forintért) vásárolt luxusminőségű csokoládét karácsony előtt a hatóság hitelkártyájára.

Forrás: Illusztráció / Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A szokatlan tranzakció a Business Insider üzleti magazin munkatársainak tűnt fel az Information Commissioner's Office-nak (ICO) az 500 fontot meghaladó, egyenként felsorolt vásárlásai közt. Ez volt a legmagasabb összegű egyszeri tétel az elmúlt 10 hónapban.

– Úgy gondoljuk, hogy az ügylet ellentétes az adatvédelmi hatóság irányelveivel. Ha bizonyosságot nyer, hogy valaki vétett a pénzügyi előírások ellen, megtesszük a szükséges lépéseket, köztük azt, hogy az elköltött pénzt visszafizessék – közölte az ICO.

Mint a Business Insider kiderítette, a Hotel Chocolatier luxusipari cégnél

170 fontba (70 ezer forint) kerül a legdrágább, 147 darab csokoládét tartalmazó bonbon,

a The Signature Cabinet, így az egyelőre ismeretlen hatósági alkalmazott egyszerre 36 dobozzal vásárolt a luxuskategóriájú édességből.

Borítókép: Illusztrációfotó / Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában