Kártérítés

2018.06.26. 11:32

Egyezséget kötöttek a 2006-os Kossuth téri tüntetők az igazságügyi tárcával

A nem vagyoni kártérítés kifizetésére az egyezség közelgő bírósági jóváhagyása után rövidesen sor kerül.

A 2006-os kormányellenes tüntetések 120 főnyi károsultja kaphat kártérítést az Igazságügyi Minisztériummal kötött egyezségük eredményeképpen – ismerteti a keddi Magyar Idők.

A napilap cikke szerint kártérítési egyezséget kötött a 2006. október 23-án a Kossuth téren a rendőrök által erőszakkal feloszlatott kormányellenes tüntetők 120 fős csoportja az Igazságügyi Minisztériummal az Emberi Jogok Európai Bírósága előtti eljárásban.

Gaudi-Nagy Tamás, a Nemzeti Jogvédő Szolgálat ügyvezetője honlapján arról számolt be, hogy a véleménynyilvánítási szabadság és gyülekezési jog megsértése miatt személyenként 270 ezer forintnak megfelelő nem vagyoni kártérítés kifizetésére az egyezség közelgő bírósági jóváhagyása után rövidesen sor kerül.

Az ügyvezető szerint bírói elfogultságnak köszönhető, hogy a Kossuth téri rendőrattak két áldozatának, Fáber Károlynak és Dukán Dánielnek az ügye még nem rendeződött – olvasható a Magyar Időkben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában