szorosabb kapcsolat

2019.07.17. 22:24

Együttműködési megállapodás a magyarság mélyebb megismeréséért

Debrecen megadhatja a szükséges tudástöbbletet az utánpótlás számára – mondta Horváth-Lugossy Gábor, a Magyarságkutató Intézet főigazgatója.

A Debreceni Egyetem együttműködési megállapodással fűzi szorosabbá kapcsolatát a Magyarságkutató Intézettel. A megegyezésről szóló dokumentumot az egyetem rektori tanácstermében írták alá – írj a Hajdú-Bihari Napló.

Kiváló partner lesz

A Debreceni Egyetem – mint az ország egyik legsokszínűbb egyeteme – rendkívül erős bölcsészkarral és Történettudományi Intézettel rendelkezik. A Magyarságkutató Intézet elsősorban ez utóbbival fog szorosabban együttműködni.

Ennek a szerteágazó, nagyon színes történelemmel rendelkező magyar nemzetnek számos olyan buktató van a történetében, melynek feltárásában sokat tud segíteni ez a megállapodás

– mondta Szilvássy Zoltán, a Debreceni Egyetem rektora.

Horváth-Lugossy Gábor, a Magyarságkutató Intézet főigazgatója a beszédében szintén kiemelte, hogy a Debreceni Egyetem kiváló partnere lesz a kutatóintézetnek. „A Magyarságkutató Intézet komplex intézet, és tizenegy tudományterületet ölel fel. A Szegedi Tudományegyetem után ez a második felsőoktatási intézmény, amellyel együttműködési megállapodást kötünk.

Úgy gondolom, kevés olyan egyetem van az országban a debrecenihez hasonlóan, aminél jobb helyre kerülhetne ez a dokumentum.

Ez az 500 éves intézmény, csaknem 30 ezer hallgatójával képes lesz azt a pluszt megadni, amely szükséges a tudásközvetítés biztosításához az utánpótlás számára” – mondta Horváth-Lugossy Gábor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában