állatkínzás

2020.02.04. 12:31

Eltiltottak a kutyatartástól egy zalai testvérpárt

Egy évre eltiltottak a kutyatartástól egy zalaegerszegi testvérpárt, mert súlyosan elhanyagolták három kutyájukat, és ezzel megszegték az állatvédelmi törvény előírásait – közölte a Zala Megyei Főügyészség.

Az ügyben bejelentés alapján indult hatósági eljárás. A két embert korábban állatkínzás miatt jogerősen 90 nap elzárásra, illetve 180 ezer forint pénzbüntetésre ítélték; ez után, újabb ügyészségi indítvány nyomán tiltotta el őket a Zalaegerszegi Törvényszék egy évre az állattartástól.

A testvérpár sokszor napokig nem gondoskodott az állatok etetéséről, itatásáról. A kutyák nem kapták meg a védőoltásokat, és akkor sem vitték el őket állatorvoshoz, ha verekedésből származó, vérző sérülések voltak rajtuk.

A két alultáplált, sérült staffordshire terrier csak több hónapos rehabilitáció után gyógyult meg, a kölyök német juhász életét pedig a gyors orvosi segítség mentette meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában