Büntetnék az önvédelmet?

2019.01.03. 13:38

Eltörte az őt zaklató migráns orrát egy fiatal lány Bécsben

A 21 éves svájci lánynak a megalázó helyzetben pusztán egy önvédelmi reflexre futotta. Most ellene is eljárást indított az osztrák rendőrség.

Nagy felháborodást váltott ki Ausztriában annak a 21 éves svájci lánynak az esete, aki ellen eljárást indított a rendőrség, miután eltörte az őt szexuálisan zaklató afgán migráns orrát szilveszter éjjelén az osztrák fővárosban – hívja fel a figyelmet osztrák sajtóhírek alapján a 888.hu.

A fiatal lány turistaként érkezett Bécsbe, hogy barátival együtt a városháza előtti utcabálon ünnepelje a szilvesztert. Mindez azonban aligha sikerült felhőtlenül, ugyanis a helyszínen egy 20 év körüli afgán migráns szexuálisan zaklatta, a fenekét fogdosta, mire a lány védekezésképp, reflexszerűen orrba vágta.

A lány ütése olyannyira hatásos volt, hogy a támadó orrtörést szenvedett – írja a Kronen Zeitung online kiadása.

A bécsi rendőrség azonban nemcsak az afgán migráns, hanem a bátorságból példát mutató svájci turistalány ellen is eljárást indított „testi sértés” miatt, ami hatalmas felháborodást váltott ki az osztrák közvéleményben. A Kronen Zeitung cikke hosszan idézi az eset kapcsán az olvasói fórumain megjelent kommentárokat, melyek szerint „mindent jól csinált” a lány, aki „jó akciót” hajtott végre, s ezzel „háromszoros hurrát” érdemelne a hatósági vegzálás helyett.

Miközben a helyi sajtó a lány lehetséges büntetéséről cikkezik (amennyiben nem állná meg a helyét a jogos önvédelem), addig meglehetősen kevés szó esik az afgán migránsról, aki menedékkérőként tartózkodik az országban – emlékeztet a 888.hu cikke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában