Ország-világ

2021.02.24. 12:39

Emberáldozattal járó ősi rítusként kezelné a védekezést egy MSZP-s képviselő (videó)

Emberáldozatot is bemutatna egy miskolci MSZP-s önkormányzati képviselő a koronavírus járvány elleni védekezésben.

Bartha György a Facebookon szép szokásnak nevezte, hogy az aztékok és az inkák vezérüket áldozták fel járvány idején – írja a Hír TV.

A Miskolcot vezető szivárványkoalíció hallgat az ügyben, a helyi Fidesz pedig bocsánatkérésre szólította fel a politikust.

A kommentekből az is kiderült, hogy a miskolci Velünk a Város frakció MSZP-s önkormányzati képviselője nem Veres Pál polgármester likvidálására gondolt. A képet azóta leszedte az oldaláról. A szocialista politikusnak nem ez volt az első esete, hogy emberáldozat bemutatására buzdított. 2020 júliusában is ezt a megoldást próbálta volna ki a járványhelyzetben.

A Hír TV szerette volna megtudni, hogy Bartha György kire gondolt, és mit akart üzenni a posztjával, de nem nyilatkozott. A bejegyzés egyébként több baloldali politikus, köztük Lamperth Mónika tetszését is elnyerte.

A kormánypártok miskolci képviselői megdöbbentek Bartha György nyilatkozatán. Szóvivőjük szerint nincs helye a politikában az ilyenfajta uszításnak.

A miskolci Fidesz bocsánatkérésre szólította fel Bartha Györgyöt. Az MSZP-s politikus kijelentésétől egyébként egyik ellenzéki párt elnöke sem határolódott el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában